Gode idéer til boligindretning med emaljeskilte   

Mangler du inspiration til boligen? Der skal ske noget nyt, men du kan ikke helt selv regne ud, hvordan du kan forny din boligindretning. Du ønsker måske at gøre din bolig mere personlig, eller du er måske på udkig efter et eller andet, der kan give din bolig en anderledes twist og tilføre lidt spræl og liv til din boligindretning. Hvis dette er sagen, så kan du måske overveje at pynte boligen med emaljeskilte. I det følgende er der samlet nogle tips til, hvordan du nemt kan indrette boligen med emaljeskilte.

 

Hvad er et emaljeskilt egentligt?

Hvis du indtil nu ikke er helt med på, hvad et emaljeskilt er så læs med her. Emaljeskilte er meget kendte som reklame- og gadeskilte i især fra 1880 til 1950, var emaljeskilte meget udbredt. I dag er emaljeskilte stadig til at spotte i bybilledet, hvor de fleste anvender emaljeskilte til at skabe et retrolook til huset eller i boligen. Emaljeskilte består af to ting, en metalbaggrund og emalje, der pryder forsiden af metalskiltet. Emalje giver en flot og blank finish og en meget holdbar overflade og langtidsholdbar farve, så skiltet kan holde i mange år ud i fremtiden. Alt efter hvad du søger, kan en skiltemager garanteret lave et unikt emaljeskilt, og hvis det ikke er sagen, så har skiltemageren sikkert et allerede et stort lager af fede, retro skilte, som du kan finde inspiration i.

 

Brug emaljeskilte i indretningen

Der er et hav af muligheder for at anvende emaljeskilte i indretningen af boligen eller som udsmykning til huset.

Udenfor er der mange, der benytter sig af emaljeskilte som husnumre. Du har sikkert set dem – de små søde firkantet skilte med dyb mørkeblå baggrund og hvide detaljer og husnummer. Men emaljeskilte er faktisk også ideelle at anvende i den indvendig indretning, hvor du kan skabe den fedeste retrostemning.

Du kan købe enten gamle retro emaljeskilte, designe dine egne eller købe nyproducerede og lave en flot dekorativ væg med emaljeskilte. Uanset om det er i køkkenet eller i entreen, kan en væg af emaljeskilte passe ind og skabe et smil på læben hos alle, som er på besøg.

Bliver det for meget med en hel væg fyldt med emaljeskilte, kan du også indrette din bolig med enkelte emaljeskilte hist og her. Du kan hænge et emaljeskilt på en knagerække, på en krog, sætte et skilt i tallerkenrækken, på en hylde eller sammen med en plante i vindueskarmen.