Bliv sommerklar med en flot og indbydende have

Inden vi går ind i sommermånederne, er der behov for forberedelse, hvis du ønsker at nyde sommeren og alt, hvad der lægger sig op til, fuldt ud. Bor du i en bolig med en stor have, er der ikke noget bedre end at sidde ude nyde sommeren – kigge ud på sine flotte planter fra et tæppe eller en terrasse, mens man nyder noget koldt at drikke. Der er ikke noget bedre. Hvis du gerne vil nyde din have fuldt ud, er derfor vigtigt, at du forbereder den, så den er sommerklar – den skal være flot, frodig og veltrimmet.

 

Overvej at gøre noget nyt

Hvis du allerede har indrettet din have til at udfylde mange funktioner, er der ikke andet end at lave en mindre trimning af grene, der stikker ud. Er det ikke tilfældigt, får du her nogle tips til, hvordan du kan få mere ud af den. Vi anbefaler dig at kigge på, hvor meget plads du har, og om du kan indrette haven, så der er flere ”rum”. Du kan f.eks. plante blomster eller buskads, så der er en lille hyggekrog med en bænk eller fontæne, hvor du kan være i fred. Der er også muligheden for at lave en stor plads, hvis din have skal være stedet, hvor der er sport, et stort bålområde og meget mere.

 

Inspiration på mange måder

Hvordan du gerne vil have, at din have ser ud, er afhængig af din stil og interesser. Det kan derfor være en god idé at lade sig inspirere af de mange former for haver – i sådan et tilfælde kan det være værd at overveje at kontakte en anlægsgartner: Flere af dem er specialiseret i ikke kun at anlægge haven, men også i de forskellige stilarter. Du kan derfor få hjælp til en sommerklar have vha. en anlægsgartner til havedesign.