Hjælp dine børn med at tage afsked med et kæledyr

Et kæledyr som en hund eller en kat er for mange familier ikke blot et dyr. De kan hurtigt få en helt særlig plads i familien og blive børnenes bedste ven. Det kan derfor være en svær situation for både børn og forældre, når et kæledyr skal aflives hos dyrlægen. Især for små børn kan det være svært, fordi de ikke har lært at forstå konceptet med liv og død. Derfor har vi samlet nogle gode råd, der kan hjælpe dig som forælder med at give børnene en god afsked med et kæledyr, der har haft en stor betydning for dem i deres tidlige år. Særligt hvis børnene er med inde hos dyrlægen er det godt at vide, hvordan det håndteres bedst muligt.

 

Sådan siger I farvel:

En afsked med et kæledyr kan foregå på flere måder. Nogle forældre har ikke samme knyttede forhold til dyret, som børnene har. Det kan også være, at forældrene generelt ikke bliver følelsesladede i sådanne situationer. Er dette tilfældet kan børnene godt komme med ind hos ind hos dyrlægen, da forældrene er rolige og derfor også kan berolige børnene. Er du som forælder dog selv meget ramt af situationen, er det bedst at lade børnene blive i venterummet, da du ikke kan udvise den fornødne omsorg over for dine børn. Når dyrlægen har aflivet hunden eller katten, er det på tide at tage afsked. Det er vigtigt at vise børnene, at de godt må være kede af det. Samtidig er det dog bedst, hvis du kan forholde dig rolig, så det ikke bliver en kaotisk oplevelse for dem.

 

Informer dine børn om afskeden

Når det kommer til anskaffelsen af et kæledyr, er det vigtigt, at du er ærlig over for dine børn. De er nødt til at vide, at et kæledyr ikke lever for evigt, og at der derfor kommer en dag, hvor de må sige farvel til deres dyreven. Når dagen kommer, hvor et kæledyr ikke længere er her mere, bør du fortælle dem omkring døden frem for at lyve og sige, at dyret sover eller er løbet væk. På den måde kan du lære dit barn om konceptet død over for liv. Det kan være en god ide at tegne et billede sammen med dit barn af kæledyret på en sky et godt sted. Det kan gøre dyrets død mere håndgribelig for barnet.