Undgå at køre fast med i forholdet med parterapi

I mange parforhold bruger parterne utrolig meget tid sammen. Og det kan være svært at holde forelskelsen og de glade følelser vedlige over en længere periode. Mange oplever endda at små irritationer langsomt hober sig op, så de til sidst fylder hele forholdet og overskygger alle de gode ting. Føler du dig irriteret på din kæreste, så kan du her blive klogere på hvorfor. Vi har nemlig samlet nogle, der skal gøre dig mindre irriteret, så I kan komme tilbage til at nyde jeres forhold sammen.

 

Derfor oplever du irritation

Det er meget normalt, at irritationerne langsomt fylder mere og mere, når forelskelsesfasen aftager. Måske bliver du eksempelvis irriteret over, at din mand ikke slår WC-brættet ned, at han snorker højlydt, at han ikke rydder op efter sig selv, eller at han spiller for meget PlayStation. Men disse småting bliver i virkeligheden kun til irritationer, fordi du tillægger dem øvrig værdi. For eksempel opfatter du ham måske som utaknemmelig, når han ikke rydder op. På den måde udvikler irritationer sig hurtigt til skænderier. Hvis din kæreste irriterer dig, så kan parterapi være en god måde at forstå, hvorfor irritation sker.

 

Det kan du selv gøre

Når irritationen rammer, kan det spænde ben for hyggeligt samvær med din kæreste. Derfor får du her nogle punkter for, hvad du selv kan gøre for at undgå den dårlige følelse:

  • Husk dig selv på, hvorfor du elsker din kæreste. Noget må du kunne lide ved ham, siden du fandt sammen med ham.
  • Tænk over din motivation, inden du forsøger at ændre din kæreste. Er det for din eller hans skyld? Bid dig selv i tungen, hvis du opdager, at det er mere egoistiske grunde, der ligger bag.
  • Fokuser på de grundlæggende ting, der kan gøre jeres forhold bedre, frem for at forsøge at rette din partner.