Fordele og ulemper ved et havebryllup

Hvis du tænker tilbage på nogle af de bedste fester, du har været til, vil du helt sikkert tænke tilbage på mindst en fest i haven. Der er bare noget spektakulært over at holde sin fest i haven, og hvis du er enig i dette, så hvorfor ikke holde dit bryllup i haven?

 

Hvilke fordele og ulemper er forbundet med havebrylluppet?

Af det nedenstående fremgår en række fordele ved at holde havebryllup:

  • Bryllup derhjemme i telt
  • Billigere catering og servering

Hvis I beslutter at holde brylluppet i haven, kan det være en god ide at leje et telt med gulv for at sikre, at det bliver en god dag uanset, hvordan vejret udvikler sig. Hvis I lejer et telt med gulv, vil I opleve stilen fra et flot festlokale samtidig med en familiær følelse af at holde brylluppet i vante omgivelser.  

I forhold til at afholde jeres bryllupsfest i et lejet festlokale, hvor man kan blive ”tvunget” til at vælge det mad, som huset tilbyder, kan I 100% selv beslutte, hvad menuet skal stå på, hvis I vælger at afholde bryllupsfesten i telt derhjemme. I kan enten få en kok hjem i jeres køkken, eller I kan få et cateringfirma til at komme ud med maden. Derudover skal I også huske servering, hvilket I enten kan leje over nettet, eller I kan høre en/nogen bekendte, om de har lyst til at hjælpe.

 

Af det efterfølgende fremgår nogle af de ulemper, der er ved at holde havebryllup:

  • Pres på toilet og køkken
  • Støj

Hvis I afholder en stor fest med mange gæster, kan det blive problematisk med toiletkapaciteten. Dette problem kan løses, hvis I lejer en toiletvogn, hvilket også er belejligt, hvis der laves mad i køkkenet.

I forhold til støj kan det også være problematisk alt efter, hvor stor afstanden er til jeres naboer. Hvis I regner med at feste til ud på natten, kan det være fordelagtigt at oplyse naboerne om dette, hvilket de forhåbentlig er forstående over for.

 

Spar penge

For at sikre, at jeres bryllupsfest er så flot som mulig, så undgå at låne stole hos venner og naboer, men vælg at leje af borde og stole ude, så det hele matcher.

Alt i alt kan det altså være økonomisk fordelagtigt at afholde brylluppet i haven relativt til at vælge at leje festlokaler. Der er dog mere planlægning i forhold til at få tingene til at få op i en højere enhed, men trods det kan det altså være den bedste løsning jf. de ovenstående fordele.