Skrevet af Camilla Struck

Kan man finde sit livs kærlighed på Tinder?

Tinder er en af de mest brugte datingsapps. Til dem, der ikke kender Tinder, er det en app, hvor man swiper sig vej gennem billeder af potentielle partnere. Derfor går det nogle gange ret hurtigt, og oftest tager det ikke mere end et par sekunder at vurdere, om man vil swipe til højre ved personen – altså synes godt om vedkommende. Hvis begge parter swiper til højre, er det et match. Efterfølgende kan man begynde at chatte med hinanden. På grund af de hurtige swipes har nogle en opfattelse af Tinder som en overfladisk datingapp, hvor man i hvert fald ikke kan finde kærligheden. Men er det sandt?

Når du starter en Tinder-profil op

Hvis du gerne vil have en Tinder-profil, så er det en god idé at starte med at finde ud af, hvad formålet med profilen egentlig er. Har du lyst til at lære nogle mennesker at kende – bare for sjov? Eller er du egentlig på udkig efter en potentiel kæreste? Når du har klargjort dit formål for dig selv, kan du eventuelt knytte en kommentar til, hvad du søger i din profiltekst. På den måde bliver det mere tydeligt for andre, hvad du egentlig er på jagt efter. Et godt tip i forlængelse af det er, at du skal vælge ærlighed frem for alt. Vælg tydelige, vellignende billeder. Vælg en tekst, der indkapsler din personlighed og det, du søger.

Når du er i gang med at swipe

Det er okay at være en smule kræsen. Det er i hvert fald okay at vælge sine matches med omhu. Tag dig god tid til at læse personens profiltekst, så det ikke bare bliver et hurtigt swipe til venstre. Oftest kan man først danne sig et indtryk, om personen er noget for en – når man har læst lidt nærmere om vedkommende. Tag dig derfor god tid. Hvis du ender med et match, kan du med fordel forsøge dig frem og prøve at skrive til vedkommende. Man kan hurtigt mærke, om der er kemi eller ej.

Når du skal på en Tinder-date

Hvis du har et match med en person, som du gerne vil møde i virkeligheden – så skal du med garanti gøre det. Det at mødes med en fremmed kan dog være meget grænseoverskridende. Men så længe du tager dine forbehold, behøves det ikke være en skræmmende oplevelse. Nyd f.eks. en kop kaffe eller drik en enkelt øl et offentligt sted med dit match. Det er altid meget lettere at danne sig et indtryk af en person, når man møder dem i virkeligheden. Det eneste, du skal huske, er at passe på dig selv.

Findes kærligheden så på Tinder?

Ja, det er et svært spørgsmål. Vi må sige både ja og nej. Som alle andre steder er der meget forskellige personer at finde på Tinder. Nogle kunne potentielt være din næste store kærlighed – andre kommer ikke i nærheden af at være det. I hvert fald er der ikke andet for end at prøve sig frem. Vær åben og ærlig. Prøv noget nyt. Og pas på dig selv. Så går du ikke helt galt i byen.