Hvorfor respekt?

Fundamentet i et parforhold er netop, at I elsker og respekterer hinanden, for hvem I lige præcis er. At føle, at din mand ikke respekterer dig, er overhovedet ikke noget, du bør sidde inde med – tværtimod – så er det et tegn, der skal tages alvorligt, som kræver en konstruktiv, seriøs og respektfuld diskussion om, hvad der lige præcis foregår. Kommunikation – især hensynsfuld kommunikation – er vejen mod et sundt parforhold. At sidde alene med følelsen af en partner, der ikke respekterer dig, kan være usundt for begge sidder: på den ene side føler du dig nedtrykt, hvor han på den anden side vænner sig til respektløs adfærd. Den gensidige respekt er altså fundamentet for at skabe et trygt og tillidsfuldt parforhold – og vigtigst af alt – faktisk at kunne elsker hinanden!

Hvornår ved du, han ikke respekterer dig?

Hvornår kan du så vide, at din mand ikke respekterer dig? At kunne skelne imellem disrespekt og blot dårlige dage, som forekommer i alle parforhold, er selvfølgelig enormt vigtigt. Men et sikkert tegn på, at din mand ikke respekterer dig, er hvis han simpelthen ikke har tid til dig. Det kan godt være, at I begge kan have travlt – men hvor travlt kan du også have!? Slet ikke at kommunikere eller give tid til hinanden, er helt klar ikke optimalt i et seriøst forhold – og det er respektløst! Det kan også være, at din mand kun tænker på sig selv, og aldrig tager højde for, hvad du går og tænker eller dine behov. Det er godt nok arrogant! Det kan også være, at din mand decideret viser nedsættende adfærd imod dig, og tit kommer med negative kommentarer, er lige glade med dine mål og ambitioner, og bare slet ikke behandler dig som en, de faktisk har følelser for.

Opsøg parterapi hos en psykoterapeut

Det er almindeligt at opleve, at det til tider ikke går helt som det skal – det er der ingen tvivl om. Men at din mand decideret ikke respekterer dig, er nok ikke et af disse tidspunkter – og her kan parterapi være et forsøg på en løsning. Et parterapiforløb hos en psykoterapeut kan være det første skridt imod en konstruktiv diskussion om, hvad der lige præcis foregår! Nogle gange forsøger par nemlig selv at løse konflikterne, der ofte gentager sig, og frustrationerne ender med at strække sig over længere perioder, som i sidste ende kan skabe afstand til hinanden. Parterapi er med til at styrke kommunikationen i forholdet og få et nøgternt tredjepartsblik på, hvad der foregår i parforholdet. Forløbet med en psykoterapeut kan hjælpe jer med at løse konflikter og acceptere og forstå hinandens forskelle som kan slå gnisten i forholdet i gang igen. Respekterer din mand dig ikke, kan du forsøge at overtale ham til parterapi – og respekterer han heller ikke denne mulighed – så er der ingen respekt tilbage at fiske efter!