Tøj til jobsamtale for kvinder – 5 gode råd til jobsamtalen

For langt de fleste er det nervepirrende at skulle til jobsamtale, og man kan dage forinden opleve at være ganske fortvivlet og måske endda føle en knude i maven. Det er til gengæld fuldkommen normalt. En jobsamtale handler jo om dig og dine faglige kompetencer, så du ønsker selvfølgelig at tage dig bedst muligt ud for en eventuelt kommende arbejdsgiver. I dette blogindlæg vil du få nogle gode råd til, hvordan du bedst klæder dig på til en jobsamtale – i direkte og overført betydning. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvad for noget tøj, du vælger til anledningen, og det kan måske særligt som kvinde være svært at vurdere.

 

 

5 tips til den rigtige påklædning

Førstehåndsindtrykket er altid vigtigt i mødet med nye mennesker og særligt i mødet med en kommende arbejdsgiver, der skal kunne se en fremtid, hvor du arbejder for og sammen med dem. Rekrutteringsbureauer og rekrutteringskonsulenter dømmer selvfølgelig altid fortrinsvis sine kandidater ud fra deres kompetencer, men helhedsindtrykket er også vigtigt.

 

  • Tænk over den generelle dresscode på arbejdspladsen. Du kan bl.a. besøge deres hjemmeside for at se billeder af miljøet og medarbejderne eller tage udgangspunkt i jobopslagets tone. Hvis det er en mere formel og alvorlig tone, bør du klæde dig således.
  • Hvis det ikke er muligt for dig at opspore en dresscode på arbejdspladsen, går man aldrig galt i byen med at se pæn og velsoigneret nu. For kvinder er en klassisk mulighed en passende, sort buks, en ankelstøvle med lav hæl og en fin bluse.
  • Du kan nemt style dit yndlingsoutfit op eller ned med accessories som smykker og tørklæder, men sørg for at vælge nogle, der både er praktiske og fine.

 

 

Det vigtigste er, at du er tilpas

Først og fremmest hyrer en virksomhed dig, og en jobsamtale handler derfor også om, at du fremviser dig selv, sådan som du er. Vælg derfor altid et outfit, som du hviler i, og som du mener er repræsentativt for din person.