5 modetrends fra 90’erne du uden tvivl kan huske

Hvis du var ung i 90’erne, så vil du med sikkerheden kunne genkende disse fem stykker tøj, der højst sandsynligt også var en del af din vilde garderobe. Selvom du forsøger at glemme mange af din tøj-stunts og sammensætninger fra de skønne 90’er tøjstilen, så er der nogle trendene, der har lavet sit comeback og er kommet på mode igen.

 

Buffalo-sko/støvler

Der er to ting, du kan være sikker på her i livet. 1: Vi kommer alle til at dø en dag. 2: Buffalo sko kommer ALDRIG på mode igen. Det er stadig et kæmpe mysterium for de fleste af os, og ingen forstår rigtig, hvordan de højeste og mest håbløse sko som Buffaloskoen kunne være moderne. De høje sko kunne signalere to ting. Enten at du havde mange penge, for de var dyre og på samme tid svære at få fat i, eller at du havde mindreværdskomplekser, fordi alle var 22 cm højere end dig.

 

Hullede jeans

I 90’erne var det moderne både at have jakker og jeans i lys denim. Og de skulle helst være så hullet, at der ikke være særlig meget overladt til fantasien. De fleste gjorde det: Skamferede deres helt nye jeans for at få det slidte look frem. Uanset vejret havde man sine hullede jeans på, og der var ikke andet at gøre end at krydse fingre for at få godt vej hver morgen. De hullede jeans ses faktisk stadig modebilledet – dog i en meget mere afdæmpet udgave.

 

G-strengen over buksekanten

Det var som om, at vores jeans ikke kunne blive lavtaljede nok i 90’erme. De kunne altid komme længere ned. Jeansne skulle helst trækkes rigtig godt ned, mens G-strengen skulle trækkes godt op. Vi krydser fingre for, at g-strengen over buksekanten aldrig nogensinde laver et comeback i mødebilledet.

 

Underkjole udover bukserne

Du har sikkert følt dig rigtig cool i din super smarte underkjole med den vildeste blondekant udover din jeans i 90’erne. Underkjolerne har faktisk lavet sit comeback i modebilledet, og vi har faktisk taget skridtet videre i dag. Vi bruger både rullekraver og t-shirts.

 

Den ultrakorte mavebluse

I 90’erne var alle forældre bange for, at deres døtre tog den ultrakorte mavebluse på. Britney Spears spillede en kæmpe rolle, fordi hun bar den i alle sine musikvideoer. Men vi alle ved det: Det forbudte altid er sjovt, og derfor blev navlepiercinger flashet som aldrig før. Mange 90’er forældre troede nok, at den ultrakorte mavebluse blev efterladt i 90’erne, men det gjorde den næppe. De såkaldte ”crop tops” har nemlig fundet vej tilbage til moden de seneste par år, og måske har de piger, der bar den ultrakorte mavebluse i 90’erne selv fået børn, det bærer det samme. Sådan kan tøj jo også gå i arv.