Er batik T-shirts stadig in?

Hvis du har været på en vilkårlig festival i disse dage, har du sikkert set dem: Batik t-shirts. Man skulle ikke tro, at de ville lave et comeback, men de har fundet sin vej tilbage på vores overkroppe. Noget tyder på, at de pangfarvede t-shirts er ved at være in igen. Det gælder især de pangfarvede band t-shirts.

Før i tiden var batik t-shirts meget sorte, rockede og dystre. I dag har man i hvert fald ikke sparet på farverne – der er knald på! Jo mere knald på, desto bedre. Det er måske også en fordel at have en Batik t-shirt på til festivaller, så kan dine venner altid finde dig, og de vil aldrig være i tvivl om, hvor du er.

Back to the 60’s

I 1960’erne begyndte Batik t-shirts for alvor at blive moderne. Hippier, der protesterede mod Vietnam Krigen og promoverede kærlighed og fred, begyndte at have de pangfarvede t-shirts på.

De vilde farver var et symbol på ikke-vold, og de var især populære i USA, men nåede også hele vejen til Europa og Danmark.

Man kan især forestille sig, hvor banebrydende og nyt batik t-shirts var i 1960’erne. Dengang prægede det konservative look meget mere. I dag falder de lidt mere til i mængden, da vi i forvejen har meget farverigt tøj. Omkring samme tid begyndte rock’n roll bands at dukke op, og de unge mennesker var vilde med dem. Rock bandsne brugte batik t-shirts til at komme ud med deres budskab – især bandet The Grateful Dead.

The Grateful Dead

Bandet udviklede i 1965 en hardcore kerne af fans, der fulgte bandet fra by til by, og var til så mange live koncerter som muligt. For at have råd til mad og brændstof for at komme til det næste show, begyndte fansene at sælge merchandise på parkeringspladserne før og efter bandet optrådte. Blandt de meste solgte produkter, var der hjemmelavede vegetar burritos og Batik t-shirts.

Batik t-shirts laver et comeback

Selvom bandet The Grateful Dead ikke har lavet et comeback på scenen, har de velkendte t-shirts lavet et comeback i modebilledet. Vi har i dag Batik t-shirts på til alle anledninger og ikke kun til koncerter – og vi er helt vilde med det! Vi er så vilde med dem, at vi laver dem selv.