Derfor går cargobukser aldrig af mode

Modeklassikere vender tilbage i modebilledet med års mellemrum, og det er der en særlig grund til. Klassikere går nemlig aldrig af mode, og vil altid være et stabilt medlem af garderoben.

 

Hvad er cargobukser?

Cargobukser er utroligt praktiske, og de har et look, der minder om ”utility”-looket, hvor det handler om anvendelighed og komfort. For mange er de især genkendelige på deres mange lommer, både foran og bagpå, som kan være meget rart. Det er særligt populært på festivaler og til andre arrangementer, hvor store lommer er et plus, og hvor det måske ikke passer til med en taske. Bukserne er lavet af særdeles slidstærkt materiale, som kan holde til lidt af hvert.

 

Historien bag cargobukser

Cargobukser blev først rigtigt anvendt af mænd tilbage i Vietnem krigen, hvor de var meget praktiske med de mange lommer, og samtidig var de meget slidstærke og kunne holde til forskellige miljøer, hvilket var en god ting i militæret. I mange år har cargobukserne tilhørt mændene, men i dag bliver de også brugt af kvinder. De fleste cargobukser til damer er typisk lavtaljede, mens mændenes modeller har en højere talje.

 

Cargobukser og streetwear

Cargobukser kan have et blakket ry i forskellige kredse, fordi de har tilhørt mændenes garderobe i så mange år, og derfor er de også lidt mere rå i udtrykket. Men med streetwear-stilen har cargobukserne fundet sin permanente plads i modebilledet. Bukserne har et fedt design, og derfor er også flere mærker, der producerer de praktiske bukser, blandt andet er mærket Molecule en af udbyderne. Cargobukserne er tidsløse, og vil derfor altid være at finde i streetwear, både hos mænd og kvinder. Nogen vælger stilen af praktiske årsager, mens andre kan lide det rå og sporty look, som bukserne har.