Skal du have nye gardiner?

At kunne forudsige noget om modetrends er lidt som at kunne spå om fremtiden. Det er ikke altid til at vide, hvad der egentligt kommer til at hitte, og hvad der fuldstændigt bliver et no-go i den kommende modesæson. Heldigvis er der nogle enormt dygtige folk på området, som faktisk er ret gode til det der med at spå om modefremtiden.

I 2023 er der flere forskellige trends inden for gardinmoden, som du skal holde øje med:

Bæredygtighed

  • Bæredygtighed er et fokus, der spreder sig mere og mere, og nu også til valget af materialer og funktioner på vores gardiner. Gardinerne skal både være produceret bæredygtigt samt af bæredygtige materialer.

Stofgardiner

  • Stofgardinet er kommet for at blive, og det tyder ikke på, at det bliver skiftet ud lige foreløbig. Med stofgardiner har du mange muligheder, når det kommer til farver og tekstur, hvilket begge kan give mange forskellige udtryk. Det bløde look giver et varmt og behageligt hjem.

Funktionalitet

  • Funktionaliteten af gardinerne er også blevet mere vigtige, da mange af vores rum i boligen, specielt stuen, skal fungere som multirum med mange funktioner. Derfor skal gardinerne have optimal funktion med mulighed for nemt at justere efter behov.

Naturlighed

  • Farver og materialer i naturlige toner såsom brun, beige og andre varme farver er også populære denne sæson. Vi vil have mere af naturen og mere af det varme indenfor. Det gælder ikke mindst i forhold til vores gardiner.

 

Elektriske gardiner

  • Gardiner med automatisering er også en trend, der ikke viger tilbage, tyder det på. Den teknologiske udvikling gør det muligt at få gardiner, der nemt kan tilpasses dine behov med diverse moderne og tekniske funktioner.

 

Er du bosat i en mindre københavnerlejlighed på Nørrebro, så er det måske en god idé at overveje nogle mere diskrete og lette gardiner, da dette åbner rummet op uden at tage for meget at den somme tider sparsomme plads. Er du i stedet den heldige ejer af en stor villa i Hellerup eller Gentofte, så har du måske lidt mere rum at slå dig løs på. Her kan det være rigtigt flot med nogle store, tunge gardiner i et rum, hvor de har plads til at fylde. Sådanne gardiner, der strækker sig helt fra gulv til loft, giver et storslået indtryk, og pludselig kan gardinerne være meget mere, end bare noget stof, der skal holde lyset ude.

 

Følg din mavefornemmelse

Uanset hvilke gardiner, der trender i 2023, og om du skal bruge gardiner til en lille lejlighed på Nørrebro eller en stor villa i Hellerup, skal du naturligvis stadig følge din mavefornemmelse og vælge nogle gardiner, du synes godt om, og som du tror vil passe godt ind i dit hjem. Det vil sige, man skal naturligvis ikke bare købe nogle bestemte gardiner, fordi de er moderne. Er du, på trods af vores gennemgang af gardinmode og -muligheder, stadig i tvivl om, hvilke gardiner, du skal have i dit hjem, kan det være en god idé at snakke med en professionel, der uden tvivl kan guide dig med hensyn til både stil, materiale, facon og funktionalitet. En professionel forhandler vil som regel have en stor indsigt i, hvad man som privat person bør overveje og tage højde for, når man skal udvælge de helt rigtige gardiner til hjemmet.