En miljøvenlig trend

I dag hører vi mere og mere om begrebet fast fashion. Tøj bliver produceret i store mængder og brændt, hvis det ikke bliver solgt. Tøjproduktionen er således en af de største belastninger på miljøet – men det kan du være med til at ændre! Gammelt tøj kan nemlig hurtigt få nyt liv med en symaskine og lidt fantasi. I genbrugsbutikker kan man finde gamle tekstiler eller tøj med få fejl, som man hurtigt kan rette op på med nål og tråd. Det er desuden ikke alle, der har råd til at købe nyt tøj. At genanvende og skabe nyt er derfor både en god mulighed for at forny sin stil og spare penge.

 

Sådan kommer du i gang med at sy

At skabe nyt tøj kræver ikke meget. Det eneste, du skal bruge, er en symaskine og noget stof. Inden du går i gang, er det dog en god idé at overveje, hvilket stof det skal være. Hvis du ønsker, at dit nye tøj skal holde længe og være skånsomt mod miljøet, findes der mange stoftyper lavet af bæredygtige materialer. Du kan også dygtiggøre dig og skabe din egen tøjstil med et sykursus. Når først du er i gang, er det kun fantasien, der sætter grænser.

 

Skab din egen stil

Vores tøjstil er ofte et udtryk for, hvem vi er som personer. Ved at skabe sit eget tøj kan man hurtigt kreere et unikt look, som folk lægger mærke til. Det er ikke altid, tøjbutikkerne har det tøj, som du gør og drømmer om. Heldigvis er det at skabe et stykke tøj, som er personligt og fantasifuldt med et sykursus. På den måde er du ikke kun med til at skabe ændringer i din egen tøjstil – du inspirerer også andre til at gøre det samme!