Skal du have lavet ny bruseniche?

Er du i fuld gang med den store renovering af badeværelset, eller er du i færd med at bygge nyt, og er du på jagt efter inspiration til, hvordan din nye bruseniche skal se ud? Det er vigtigt, at en bruseniche har en god praktisk funktion, men da den ofte også fylder en del på badeværelset, er det altså også vigtigt, at den er æstetisk og passer godt ind. Både brusenicher og bruseafskærmning har en stor effekt på helhedsindtrykket på badeværelset, og derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige type. For at hjælpe dig godt på vej til udvælgelsen giver vi dig i dette indlæg et par gode råd og lidt inspiration til, hvilke overvejelser og muligheder du har, når det kommer til valget af en ny bruseniche.

 

Få inspiration til brusenichen

Der findes en række forskellige designs og typer af brusenicher, så du kan uden tvivl finde noget, der vil falde i din smag. Måske dit badeværelses konstruktion indskrænker dine muligheder en smule, da det kan være, at placeringen af brusenichen allerede er bestemt, men der er helt sikkert altid plads til at være kreativ.

Du har flere forskellige muligheder, både når det kommer til materialer og design af bruseniche og bruseafskærmning. Ønsker du et let og åbent rum, er glasafskærmningen måske løsningen for dig. Ønsker du i stedet et luksuriøst og varmt udtryk, kan store fliser og klinker i stedet være sagen? Det kan også være, at du ønsker en stor bruseniche, hvor der både er plads til, at børnene kan lege, og du kan give dig selv lidt wellness, hvorved en kombination er mulig.

Forskellige slags åbninger og afskærmningsmuligheder ved brusenichen kan også give forskellige udtryk om end meget forskellige praktiske fordele. Ved at lave en dyb bruseniche med et trin ned, kan du komme problemet med vand på gulvet til livs – og det giver ovenikøbet en lille hjemmespas-fornemmelse at skulle gå ned i sin bruseniche.

 

Har du brug for flere gode råd?

Er du endnu i tvivl om, hvad planen for din nye bruseniche skal være, kan du naturligvis altid rådføre dig hos en murer eller en glarmester. Begge dele er fagpersoner, der har indgående viden til stilarten ved de forskellige muligheder, der er med brusenicher. Desuden kender de også til eventuelle udfordringer, der kan opstå ved montering eller udformning af brusenichen, hvorfor de kan give dig et par gode råd med på vejen.