Rengøring af gardiner

De fleste ved, hvor besværligt og surt det kan være at vaske og vedligeholde sine gardiner. Dog er det et sted, hvor der kan samle sig meget skidt og snavs, enten i stoffet eller mellem persiennerne, og derfor er det stadig vigtigt at få rengjort gardinerne bedst muligt for at kunne holde et sundt og rent indeklima.

Det er vigtigt at holde sine gardiner pæne og rene, både for at gøre dit hjem pænt og nydeligt, men også for at undgå at stof og kemikalier sætter sig.

 

Sådan vedligeholdes plisségardiner

Har du plisségardiner i hjemmet, og har du endnu ikke fundet en god måde at vedligeholde og rengøre dem? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du holder dine plisségardiner rene.

For det første er det vigtigt, at du fjerne pletter på gardinerne, så snart de opstår. Som alt andet stof suger gardiner også til sig, og det er altså ikke særligt pænt at have plettede gardiner hængende. Fjern pletterne med det samme med en blød svamp og lidt lunkent vand.

Derudover bør du bruge fjerkost på dine gardiner regelmæssigt, da det vil gøre vedligeholdelsen betydeligt nemmere. Du kan evt. også bruge din støvsuger på lav styrke til at fjerne det værste snavs og støv på gardinerne.

Vaskeanvisning til plisségardiner

Er dine plisségardiner blevet for beskidte til, at du kan fikse det med lidt pletfjerner, bør du følge følgende vaskeanvisninger.

  • Du kan enten klare den store rengøring af dine plisségardiner ved at bruse dem i brusebadet eller ved simpelthen at lægge dem i badekaret.
  • Plisségardiner må ikke skylles med vand, der er mere end 30 grader varmt.
  • Efter du har skyllet dem, skal du forsigtigt presse det meste vand ud af dem. Pas på at du ikke folder eller krøller gardinet.
  • Herefter hænder du plisségardinet op i beslagene igen, hvor de skal tørre, mens de er lukkede, i ca. 24 timer.