Find den perfekte læbestift

Der findes et utal af farvenuancer, når det kommer til læbestifter. En rød læbestift er fx ikke bare en rød læbestift – den kan være lys rød, mørkerød, bordeauxrød, vinrød, orangerød osv. Hvilken farvelæbestift, der passer til dig, afhænger i høj grad af din hudtone. Det skal dog ikke forstås sådan, at din hudtone kun passer til én bestemt farve, men derimod til forskellige nuancer inden for forskellige farver. I denne artikel giver vi dig gode råd til, hvordan du finder den perfekte nuance til din hudtype inden for den røde, lyserøde og nude farvepalette.

 

Sådan finder du din hudtone

Først er det dog vigtigt, at du kender din hudtone. Det kræver ingen dyr ansigtsscanning, men kan derimod afsløres via blodårerne på din håndtryk. Stil eller sæt dig et sted, hvor der er godt dagslys og kik på årerne på din håndtryk. Har de en blå-lilla nuance har du en kold hudtone. Har de et mere blågrønt skær, har du en varm hudtone.

 

Perfekte farver til den varme, lyse hud

Har du en lys hud med en varm undertone, skal du generelt holde dig til de varme farver. Farver der er rødlige, gullige og brunlige hører under denne kategori. Vælger du en kold farve, bliver overgangen mellem din hud og læbestiften alt for kontrast fyldt.

Den perfekte røde: er stærk og varm! Du kan sagtens bære en helt postkasserød læbestift, men de mere rødbrune er også gode til dig.

Den perfekte lyserøde: Her skal du holde dig fra de skrigende pink farver. Vælg en smuk, mørk rosa eller blommefarvet læbestift, og gerne en med masser af glans.

Den perfekte nude: Nude er lige din farve, men du skal ikke vælge den lyse pudderfarvede, men derimod en mørkere og brunlig nude farve.

 

Perfekte farver til den kolde, lyse hud

Personer med en lys, kold hudtone skal generelt holde sig til de koldere og naturlige nuancer. Vælger du for kraftige farver kommer læberne hurtigt til at se voldsomme ud mod den lyse hud

Den perfekte røde: må endelig ikke blive for varm. Du skal gå efter en mere rød-pink nuance, såsom den smukke hindbærrøde farve

Den perfekte lyserøde: Du kan sagtens bære en pink læbestift, da pink er en kold farve, men hold dig fra de skrigende nuancer. En lys pink eller en kold lyserød er lige farverne for dig.

Den bedste nude: Modsat dem med varm hudtone, kan du sagtens bære en lys, nude læbestift. Hold dig til de kølige pudderfarvede nuancer.

 

Perfekte farver til den gyldne hud

Har du en gylden hud, skal du gå efter de meget gyldne farver, og du kan sagtens bære farver helt hen i den orange ende af skalaen.

Den perfekte røde: Her skal du holde dig fra den postkasserøde og i stedet vælge en orangerød – både kraftige og mere nedtonede farver er gode til dig.

Den perfekte lyserøde: Igen skal du holde dig til de orange toner, så vælg en smuk orangerosa eller abrikosfarve

Den perfekte nude: Her skal du gå efter en nude læbestift, der tenderer til det ferskenfarvede. Vælg en, der passer godt til dine læbers tone. Er dine læber lyse, så vælg en mild farve, og er de mørke, så vælg en kraftigere farve.

Med den perfekte læbestiftsnuance, kan du spice et hvert outfit op. Hold dig til de milde og naturlige nuancer til hverdag, og giv den gas med kraftigere og mere farvemættede læbestifter til festlige begivenheder.