Serum plejer din hud i dybden

Din hudplejerutine består sikkert allerede af ansigtsrens og en fugtgivende ansigtscreme, men med det rette serum, kan du pleje din hud endnu mere i dybden. Serum er” little drops of heaven”, der både forstærker effekten af dine øvrige plejeprodukter samt plejer din hud endnu grundigere, end din ansigtscreme. Serum består af mindre molekyler og er tundere, end din dagcreme, hvilket betyder, at den kan trænge længere ind til dybere hudlag, end din dagcreme

Forskellige serummer har forskellige egenskaber og fordele, og det er derfor vigtigt, at du vælger den rette serum til din hudtyper. Vi har derfor samlet dit ultimative serumguide her. Find din hudtyper, og læs om, hvilken type serum, du bør gå efter:

 

Tør hud

Mens nogle døjer med tør og irriteret hud på bestemte tidspunkter af året, er tør hud for andre et mere generelt problem. Uanset om din tørre hud er årstidsbestemt eller permanent, er det vigtigt, at din hud bliver grundigt hydreret. Gå efter et produkt med Hyaluronsyre (Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate) og med antioxidanter, fx E-vitamin, der beskytter cellerne mod oxidativt stress.

 

Uren hud

Det er ikke kun teenagere, der døjer med acne, bumser, hudorme og generel uren hud – også voksne kan opleve en irriteret og uren hud. Uanset omfanget af dine urenheder, er det vigtigste at gå efter en antibakteriel serum. Gå gerne efter et serum med Salicylsyre (Salicylic Acid), som er yderst effektiv mod urenheder og hudorme.  Et serum med A-vitamin vil desuden være med til at regulere olieproduktionen i din hud.

 

Sart hud

Har du en sart og sensitiv hud, der kan slå ud og blive irriteret produkter, er det vigtigt, at du vælger et parfumefri serum, baseret på naturlige produkter. Du skal gå uden om hudplejeprodukter med AHA frugtsyre, da det kan irritere din hud. Gå efter serummer, der er: parfumefri, certificeret økologisk og fremstillet til sensitiv hud.

 

Fedtet hud

Døjer du med generelt fedtet hud, skal du gå efter et serum med A-vitamin. Som tidligere nævnt, er A vitamin med til at regulere olieproduktionen i din hud, så din hud ikke producere flere fedtstoffer end nødvendigt. Husk dog stadig at hydrere din hud med en fugtgivende ansigtscreme eller serum!

 

Moden hud

Moden hud har lige så meget brug for pleje som helt ung hud. Der findes mange serummer og hudplejeprodukter med forskellige anti-age formularer, der indeholder ingredienser udviklet til at reducere alderstegn som fine linjer og pigmentpletter. A-vitamin er med til at accelerere cellefornyelse, mens E-vitamin bevarer hudens elasticitet.

 

Mærket hud

Er din hud præget af pigmentforandringer, ar efter acne eller lignende? Der findes mange serumer, som indeholder stoffer, der aktivt lysner mørke plamager og genopretter hudens elastiske evne. Gå efter serummer med C-vitamin, der lysner mørke pletter på huden samt antioxidanter, der beskytter huden.

 

Sådan bruger du dit serum

Uanset hvad, du benytter, er det vigtigt, at det anvendes på ren og tør hud morgen og aften. For at få mest mulig effekt af dit serum, bør du starte med at rense huden grundigt. Fjern make-up, og benyt så en renseskum / rensegel til at rense i dybden. Benyt gerne en ansigtsscrub 1-2 gange ugentligt. Dryp 2-4 dråber serun ud i hånden og påfør det over hele ansigtet og hals, men undgå øjne. Lad serummet trænge ind i huden i 2-5 minutter, og påfør herefter din dagcreme / natcreme.

Med denne guide, finder du nemt det serum, der passer til din hud!