Tandblegning strips

Vi vil alle gerne have hvidere tænder og kunne smile uden at tænke for meget over, om vores tænder er for gule. Efterhånden findes der flere former for tandblegning, som alle virker meget forskelligt og med varierende resultat. Tandblegnings strips er meget populære, men der findes mange forskellige mærker og typer, som alle har meget forskellige virkninger. Tandblegnings strips er gennemsigtige strips, som placeres på både forsiden og bagsiden af tænderne, og skal sidde i ca. 30 min. for derefter at give hvidere tænder.

 

Tandblegning i forhold til andre typer tandblegning

Tandblegnings strips har en effekt, men i begrænset omfang. De er gode til at fjerne gule pletter og gøre dine tænder en smule mere hvide, men koncentrationen af det aktive stof i dem er relativt lav, og de vil derfor ikke have så stor effekt som en tandblegning hos en tandlæge. Hydrogenperoxid er meget ofte brugt i tandblegnings strips og bruges også hos nogle tandlæger, men det kan skade emaljen og give isninger. Derfor sælges blegemiddel med en hydrogenperoxid koncentration højere end 0,1% heller ikke i håndkøb. Hos tandlægen kan du finde en højere koncentration af de aktive ingredienser, og du vil opnå en mere effektiv tandblegning.

 

Er tandblegnings strips skadelige?

Det er bevist at hydrogenperoxid kan trænge ind i tanden og skade emaljen og dermed svække tænderne og gøre dem mindre modstandsdygtige. Stoffet kan nedbryde de proteiner, som tænderne består af, men det er ikke sikkert, om dette fører til langvarige skader. Hvis du vil undgå skader, bør du gå efter tandblegnings strips uden hydrogenperoxid.