Hvorfor skal man vælge økologisk hudpleje?

Det er ret almindeligt, at folk tænker økologi ind i deres madlavning. Derfor bliver fødevareindustrien bedre og bedre til at implementere de grønne værdier i deres produkter. Men det er mindst ligeså vigtigt at prioritere økologien, når det kommer til hudpleje.

 

Huden er menneskekroppens største organ, og det er derfor uhyre vigtigt at passe og pleje den korrekt, hvis man ønsker et sundt og stærkt helbred. Der er ikke mange, der ved det, men faktisk er det lettere at nedbryde skadelige stoffer i maden end i hudplejeprodukterne. Dette skyldes, at leveren bearbejder og destruerer de skadelige giftstoffer, som du indtager igennem din kost, mens toksinerne i din hudpleje vil ophobe sig i din hud. Derfor er det en rigtig god idé at vælge økologisk hudpleje, når du skal købe ind til din skønhedsrutine.

 

Hvordan vælger du den rette, økologiske hudpleje?

Der er meget klare regler for, hvornår fødevarer må kaldes økologiske. De samme regler er ikke etablerede inden for beauty-branchen, så derfor skal du som forbruger være ekstra opmærksom. Her er 3 overordnede guidelines, hvis du ønsker at shoppe økologi til din hud:

 

  • Naturlige hudplejeprodukter er ikke nødvendigvis økologiske
  • Vælg altid produkter, som er økologisk certificeret
  • Invester i hudpleje, som er tilpasset din hudtype og dine individuelle behov

 

Man kan nemt blive narret, når en hudplejeserie understreger, at de kun benytter naturlige ingredienser i deres produkter. Det er ikke alle naturlige ingredienser, som er økologiske, og de er også langt fra alle sammen gavnlige for huden. Derfor er det vigtigt, at du kigger ingredienslisten grundigt igennem, inden du lægger varen i indkøbskurven.

 

Grundet de løse regler inden for feltet kan du heller ikke regne med, at et produkt er økologisk, bare fordi producenten reklamerer med det. Tjek derfor altid for anerkendte certificeringsmærkater på den hudpleje, du gerne vil købe.

 

Det er desuden en god idé, at du lærer din egen hud at kende, hvis du vil passe bedst muligt på den. Alle mennesker er forskellige, og der findes derfor ingen universel hudpleje, som er gavnlig for alle og enhver.

 

Hvad siger videnskaben om økologisk hudpleje?

Der findes ingen videnskabelig undersøgelse, som siger, at økologisk hudpleje er bedre for huden end ikke-økologiske produkter. Du skal derfor kun vælge økologisk hudpleje, hvis du har omtanke for miljøet, eller hvis du selv føler, at det er den sundeste vej for dig at gå.