Hold dit hår sundt med råd fra din frisør

Drømmen om sundt og skinnende hår forfølger mange. Spaltede spidser og fedtet hår efter én dag er dog ofte virkeligheden. Daglig hårvask og brug af glattejern sætter nemlig sine spor. Og det kan være svært at vide, hvordan du opnår det lækre sunde hår, du altid har ønsket dig. Men der er faktisk en hel del ting, som du kan gøre i hverdagen for at gøre dit hår lidt sundere. Det er en god ide at snakke med din frisør, hvis du ønsker at vide, hvordan du passer bedre på dit hår. Alle har forskelligt hår, så det er en fordel at snakke med én, der ved hvad dit hår har brug for.

Sådan kan du holde dit hår sundt

Der er mange forskellige råd derude om, hvordan du bedst muligt holder dit hår sundt. Vi har samlet nogle af dem, så du kan danne et overblik.

  • Kort hår bør klippes omkring hver sjette uge, hvorimod længere hår ofte kan nøjes med fire gange årligt. Det kan dog variere alt efter din personlige hårtype.
  • Hvis du gerne vil have dit hår til at gro, er det vigtigt at kende til de korrekte plejeprodukter. Snak med en frisør, så du kan få hjælp til at vælge produkter, der egner sig bedst til dig.
  • Sørg også for at være opmærksom på din hovedbund. Vælg for eksempel en shampoo til fedtet hår, hvis du har en fedtet hovedbund.
  • Vask dit hår hver anden dag eller sjældnere for at undgå fedtet hår. Håret vænner sig til det løbende, selvom det kan føles meget fedtet til at starte med.

Disse myter er sande og falske

Der er mange myter om, hvordan man passer på sit hår. For eksempel vokser dit hår ikke hurtigere, bare fordi du klipper det oftere. Dog er det en god ide at besøge frisøren jævnligt for knækkede spidser. Det er også en myte, at du skal bruge dyre produkter for at holde dit hår i ordentlig stand. Du kan sagtens bruge billigere produkter, hvis du er opmærksom på, at de passer til din hår- og hovedbundstype.