Rigtig mange mennesker har hørt om, hvad permanent makeup er. Men det er langt fra alle, der kender sandheden, da rigtig mange har en forkert opfattelse af, hvad det rent faktisk er. Der findes mange former for permanent makeup, og fælles for alle disse former er, at det er små kosmetiske tatoveringer. Man tilsætter altså pigmenter, som kan være med til at understrege og tydeliggøre ansigtet naturlige træk og kendetegn. Permanent makeup giver derfor også rigtig mange muligheder, og du kan få lavet både permanent eyeliner samt optegnet dine læber eller øjenbryn.

Myter om permanent makeup

Grunden til at mange mennesker har en forkert opfattelse af, hvad permanent makeup er, er, at der findes rigtig mange myter. Disse myter er blandt andet:

  1. Permanent makeup ser falskt ud
    Mange mennesker tror, at permanent makeup altid vil komme til at se falskt ud, men dette er en myte. Permanent makeup lægges nemlig af erfarne kosmetologer, som formår at skabe et naturligt look.
  1. Permanent makeup varer for evigt
    Selvom permanent makeup kan sammenlignes med tatoveringer, er det en myte, at det bliver der resten af livet. Ved permanent make-up bruges nemlig kortere nåle, som ikke går lige så langt ind i huden som ved tatoveringer. Resultater går derfor væk efter 2 – 2,5 år, og det anbefales at få den permanente make-up frisket op hvert 1 – 1,5 år.
  1. Det gør ondt at få permanent makeup
    Dette er endnu en myte. Kosmetologerne, som udfører behandlingen, bruger nemlig forskellige former for anæstesi, som gør, at du ikke vil gøre ondt på dig at få permanent makeup.

ALLE kan få laves permanent makeup

Som udgangspunkt kan alle få permanent makeup, som kan være med til at forskønne og skabe mere tilfredshed med udseendet. Hvis man er under 17 år gammel, skal man dog have sine forældres underskrift før kosmetologerne vil lave behandlingen. Det kan dog ske, at kosmetologerne afviser kunder, hvis de mener, at der er en sandsynlighed for, at behandlingen vil kunne give kunden et uhensigtsmæssigt resultat, og dertil er der også behandlinger, som ikke egner sig til alle hudtyper eller farver.

Kontakt altid en professionel kosmetolog, som kan fortælle dig mere om, hvilke muligheder du har, samt hvad permanent makeup kan gøre for dig.