Få fjernet skønhedspletter med hjælp fra hudlægen

Mange oplever at få skønhedspletter, især på steder, hvor de måske ikke ønsker dem. Man kan ikke kontrollere, hvor skønhedspletterne ender med at placere sig, når nogen oplever at få skønhedspletter på underarmene, halsen og ansigtet.

Af samme årsag er der også en del der ønsker at få disse skønhedspletter fjernet. Hvis du har en skønhedsplet, du overvejer at få fjernet fordi den er “grimt” placeret, så læs med her. Vi giver dig et hurtigt overblik over fjernelse af skønhedspletter, både kosmetiske og ondartede.

 

Skal man få fjernet en skønhedsplet kun for udseendets skyld?

Når man vælger at få fjernet skønhedspletter af kosmetiske årsager, skyldes det som oftest, at skønhedspletten er placeret et meget tydeligt sted som f.eks. halsen eller ansigtet. Inden man får fjernet disse, bliver det dog som oftest undersøgt, hvorvidt skønhedspletten er ufarlig eller ej.

Skønhedspletter kan fjernes både kirurgisk eller ved hjælp af laser. Laserbehandling efterlader næsten ingen år, de fleste af disse er praktisk talt usynlige, og det er derfor den mest effektive metode til at få fjernet skønhedspletter. Dog bør plettens ondartethed være undersøgt inden laserbehandlingen påbegyndes.

 

Fjernelse af skønhedspletter – kosmetiske og ondartede

Hvis skønhedspletterne udelukkende er kosmetiske, er det op til én selv, hvorvidt man vil have dem fjernet. Her er det som sagt blot vigtigt, at mærkerne undersøges for, hvorvidt de er ondartede eller ej, inden man begynder fjernelsen af dem.

Det er dog om noget endnu vigtigere at pletterne fjernes hvis de er ondartede. Ved en kirurgisk fjernelse undersøges skønhedspletten altid, inden den fjernes. Vi anbefaler altid, at du kontakter enten din læge eller en hudlæge der kan hjælpe dig.