Få sundt og blødt hår med disse huskeregler

Det kan være svært at aflæse hårets signaler. Ofte ender man med tørt eller kruset hår som resultat af den forkerte pleje. Med disse få huskeregler er man dog sikret et godt udgangspunkt, så ens hår kan vokse frit og forblive sundt:

  • Vask dit hår regelmæssigt. Alt efter din hårtype og livsstil kan det være, at det er nødvendigt at vaske hår ofte. Frisøren anbefaler dog, at man vasker sit hår hver 2. eller 3. dag.
  • Gå til frisør hver 2. måned. Folk med mellemlangt hår anbefales at gå til frisør hver 2. måned – så undgår man spaltet hår og får på samme tid længere hår hurtigere.
  • Brug de rette produkter. Sørg for at investere i kvalitetsprodukter, så du undgår tørt hår. Din shampoo skal helst have et mildt sæbemiddel, da det skader håret mindre. Spørg eventuelt din frisør til råds.

Ved at lave sin hårrutine om med disse simple forslag kan man let og effektivt redde hårets balance. Det giver mere velvære og selvtillid i dagligdagen.

Myter og fakta – sådan får du det bedste resultat

Når det gælder hårpleje, er der mange råd at få. Flere finder det dog svært at navigere rundt i, hvad der er sandt og falsk. Nogle påstår eksempelvis, at kosttilskud kan give tykt hår. Dette er ikke sandt. Nogle kosttilskud kan vel og mærke hjælpe kroppen og bidrage til hårets kvalitet, men pillerne er ikke i stand til at redde dit hår. Af den grund bør du i stedet forsøge at opretholde en varieret kost. Hvis man får nok næringsstoffer, vil et smukt garn komme af sig selv. Hvis man derimod ikke får nok næring i sin dagligdag, vil det forringe hårets tilstand. Herudover er det også vigtigt at opretholde en velbalanceret dagligdag, som ikke er præget af stress og jag. Stress kan nemlig have indflydelse på hårets tilstand. Når man er stresset, bliver kroppens hormonelle system påvirket. Dette kan føre til en omdannelse af ens kønshormon, som blandt andet kan resultere i hårtab. Af den grund er det vigtigt at give sig selv tid til at slappe af – det hjælper nemlig ens velbefindende på alle måder.

Beskyt dit hår mod vinterens kulde

Håret påvirkes ligeledes af ydre faktorer. Når vejret skifter, og de kolde årstider tager fat, er det særligt vigtigt at tage vare på sit hår. Flere oplever problemer med hovedbunden, når det bliver vinter. Håret kan også blive elektrisk om vinteren eller i værste fald knække af, hvis man går ud med vådt hår. Sørg derfor for at pleje og beskytte dit hår hjemmefra. Det kan du blandt andet gøre ved at style det blidt med de rette produkter. Hvis du føntørrer eller glatter dit hår, så benyt et varmebeskyttende produkt som beskytter dit hår mod skade. Brug også balsam og en god børste, så du er sikret et blødt og glansfuldt hår på trods af årstiden. Hvis du er i tvivl, er det altid en god idé at søge råd hos din frisør.