Sådan kan du leve længere på SU’en

Som studerende kan det være svært at have råd til alt det, du gerne vil. Der skal både være til de praktiske ting som husleje, elregning og tandlægen. De fleste vil dog også gerne ud og have en øl med vennerne en gang i mellem, tage en tur i fitness, og kunne købe en togbillet hjem, når forældrene skal besøges. Men intet er gratis, og derfor kan det være svært at få det hele til at løbe rundt. Heldigvis er der mange måder at spare penge på som studerende. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du som studerende kan få pengene til at række lidt længere hver måned, så du kan lave lidt flere af de sjove ting.

Spar penge hver måned

Der findes rigtig mange muligheder for dig, der gerne vil spare lidt penge hver måned, så der kan komme lidt mere luft i budgettet. Her får du en liste over nogle af disse:

  • Opstil et budget. På den måde får du et overblik over dine udgifter og kan bedre holde styr på, hvor mange penge der er tilbage til alt det sjove.
  • Benyt dig af studierabat. Rigtig mange caféer, butikker og tandlæger tilbyder studierabat, så din cafe latte eller den næste vinterjakke kan blive til at betale.
  • Lav en madplan hver uge, så du har styr på, hvad du skal bruge til aftensmaden i løbet af dagene. Derved kan du handle en eller to gange, så du undgår impulsindkøb, der hurtigt kan blive dyre.
  • Hæv kontanter i stedet for at bruge dit dankort. Sådan ved du, hvor mange penge du eksempelvis har til mad, og du undgår at købe unødvendige madvarer.
  • Lav sammenskudsgilde, når du skal spise med vennerne. Se hvad I hver især har i køleskabet – det kan man ofte bikse noget lækkert sammen af, og på den måde slipper I for at købe ind og bruge penge.

Der er altså mange måder, hvorpå man som studerende kan undgå at bruge hele eller mere end sin SU hver måned. Hvis du sørger for at skabe dig et overblik over dit forbrug og derefter er opmærksom på de penge, du bruger, for eksempels hos tandlægen med studierabat, kan du hurtigt skabe et større overskud. Sådan får du råd til den ekstra øl fredag aften eller til et Netflix-abonnement.