Hvad er cupping massage, og hvorfor er det blevet så moderne?

Cupping massage er et relativt nyt fænomen, som hurtigt er gået hen og blevet en af de mest moderne nye behandlingsformer til lindring af mange forskellige former for skader. Det er en alsidig form for behandling, og den kan være behjælpelig med alt lige fra sportsskader til luftvejslidelser. Cupping massage bliver brugt flittigt af diverse stjerner i Hollywood og andre steder i verden. Men hvad er cupping massage egentlig? Og hvorfor er det pludselig gået hen og blevet så moderne? Læs med her og find ud af, hvad der er værd at vide om den nye moderne behandlingsform. Måske er det noget for dig?

 

Cupping massage

Cupping massage kaldes også vakuumterapi, og det er egentlig en gammel og meget effektiv behandlingsform, der nu er blevet genopdaget, og dermed har fået nyt liv. Ofte behøver man kun en eller to behandlinger for at kunne mærke en klar forskel, og det er derfor en særdeles effektiv behandlingsform.

I behandlingen benyttes sugekopper til at fremkalde et vakuum i det behandlede område. Koppen, der benyttes gennem massagen, er lavet af enten glas eller plastik, og den fungerer fuldstændig som vi kender det fra en almindelig sugekop ved at suge den dækkede hud op i koppen. Kopperne sættes langsomt ned over huden, og vil ofte skulle blive siddende på huden i 5 til 10 minutter. På den måde løftes bindevævet i huden, og der vil blive frigivet energi og blodcirkulationen optimeres, hvorved affaldsstoffer og myoser frigøres. Behandlingen gør ikke ondt, men det kan mærkes, og behandlingen skal derfor altid tilpasses den enkelte person, der skal modtage behandlingen og dennes smertetærskel. På den måde bliver der sørget for, at behandlingen er tilpasset den enkelte, så det på ingen måde bliver ubehageligt og smertefuldt.

Sugekoppen vil i mange tilfælde efterlade rødlige eller blålige mærker på kroppen i de behandlede områder, og det kan se underligt og ret voldsomt ud, men de røde mærker vil forsvinde efter et par dage, og de er fuldstændig uskadelige.

Cupping kan bruges til specifikke lidelser, men kan også bruges som en forebyggende behandling. Behandlingsmetoden kan fx bruges i forbindelse med følgende gener eller lidelser:

  • Luftvejslidelser
  • Forkølelse
  • Rygsmerter
  • Skuldersmerter
  • Generelle muskelsmerter
  • Sportsskader
  • Cellulitis

Desuden kan behandlingsmetoden både bruges alene, men fungerer også effektivt i kombination med andre behandlingsformer som fx akupunktur.

 

Cupping i Danmark

Selvom Cupping massage er det nyeste skud på stammen af alternative behandlinger fra Fjernøsten, behøver du ikke rejse langt væk til Hollywood eller Beijing for at få en effektiv behandling med cupping massage. Mange akupunktører rundt omkring i Danmark tilbyder nemlig allerede den effektive behandlingsmetode.

Kontakt en dygtig akupunktør tæt på dig for at høre mere om, hvordan cupping massage som behandlingsform vil kunne hjælpe lige netop dig med at lindre eller komme af med de smerter, du oplever i din hverdag.