Hvad er hypnoterapi?

Hypnoterapi kaldes også hypnose-terapi, og som navnet indikerer foregår behandlingsformen ved, at klienten bliver lagt i hypnose. Under hypnosen forsøger hypnotisøren at påvirke og ændre en række reaktionsmønstre, som klienten har. Det kan både være tankemønstre, handlinger og følelser. På denne måde påvirker hypnotisøren underbevidstheden hos det pågældende menneske, så vedkommende gradvist har mulighed for at ændre sin adfærd i forskellige aspekter af livet. Hypnose giver klienten en ny indsigt i sine følelser, som skaber accept såvel som forståelse. Klienten lærer sig selv at kende på godt og ondt – og det gør, at den enkelte kan ændre på sin måde at reagere på og derved tage kontrollen over sit liv tilbage.

 

En effektiv behandlingsform

Hypnoterapi udføres i mange forskellige henseender og kan påvirke mange forskellige handlingsmønstre. Hypnose kan eksempelvis hjælpe folk, der døjer med sukkerafhængighed og ønsker at tabe sig. Hypnoterapi kan også hjælpe med rygestop eller anden overforbrug af stimulanser. Har man tankemylder og døjer med fobi, eksamensangst eller lavt selvværd kan hypnose i mange tilfælde forbedre ens syn på sig selv, så man er i stand til at overkomme selv den mest overrumplende angst.

 

Myter om hypnose – hvad kan du forvente?

Der findes mange myter omkring hypnoterapi. Nogle påstår, at de ikke kan hypnotiseres, og det er i de fleste tilfælde forkert. Alle kan som udgangspunkt komme under hypnose, men det kræver, at man vil. Hvis man ikke tør give sig hen, når man ikke en hypnosetilstand. I forbindelse med hypnoterapi er der mange, der døjer med en bekymring om, at de ikke vil være i kontrol over sig selv og måske ikke vil være i stand til at komme ud af trancen. Det er heldigvis ikke sandt. Under hypnose vil man aldrig gøre noget, som man ikke kunne finde på i bevidst tilstand. Al hypnose er selvhypnose, og det betyder, at du har kontrollen under hele forløbet. Du bestemmer, hvornår du vil bringes ud af hypnosen – og du vil ovenikøbet kunne huske det hele.