De mange bæredygtige muligheder

Mange kvinder har en månedlig gæst, som kommer med blødninger og krampagtige smerter. Det er ikke rart, men til gengæld kan det hånderes på en bæredygtig måde, så du både skåner klimaet og økonomien. Læs med her og bliv klogere på dine muligheder for grøn omstilling i din cyklus.

 

Hvad er en menstruationskop?

En populær spiller på det bæredygtige menstruations-marked er menstruationskoppen. En menstruationskop er et godt og bæredygtigt alternativ til de sædvanlige, blodopsamlende produkter. Koppen fungerer på den måde, at den sættes op i skeden menstruationens begyndelse. Her samler den alt dit blod, hvorefter du kan tømme den ud i toilettet.

 

Hvordan fungerer menstruationstrusser?

Ligesom med en menstruationskop er en menstruationstrusse en populær løsning. Det ligner en almindelig trusse, men der er indlagt et særligt absorberende lag imellem benene, som opsamler alt dit blod. Hvis du har en let blødning, kan du gå med den samme trusse dagen ud. Du kan også bruge trussen sammen med en menstruationskop, hvis du har en voldsom blødning.

 

Udskift engangsbind med stofbind

Et stofbind fungerer præcis ligesom almindelige engangsbind. Den eneste forskel er, at de monteres med en knap, og at de kan benyttes igen og igen. Efter en vask på 60-90 grader er bindet klar til at blive brugt igen.

 

Prøv en stoftampon

Stoftamponen består af en stykke stof med en snor. Du ruller stoffet sammen til en blød cylinder og binder en knude. Herefter sættes den op som en almindelig tampon. En stoftampon må kun sidde i en håndfuld timer, hvorefter den skal skiftes ud. De vaskes på 60-90 grader og koges også gerne efter vask.

 

Miljøvenlige engangsbind

Hvis du ikke er til det genanvendelige aspekt, kan du købe engangsbind, som er skånsomme overfor miljøet. Disse produkter er ofte fremstillet af økologisk bomuld og helt uden plastik.

 

Miljøvenlige engangstamponer

Du kan også anskaffe dig engangstamponer, som indgår i en bæredygtig produktion. Disse vil også ofte være fremstillet af økologisk bomuld og af bionedbrydelige materialer i stedet for plast.