Hvordan ved man, at en person har brug for hjemmehjælp?

Går en du holder af og har svært ved at klare personlige og praktiske opgaver i hjemmet? Er du bekymret for, om vedkommende kan holde en velfungerende hverdag, og kommer du måske selv ofte forbi og klarer praktiske opgaver, vedkommende ikke selv kan håndtere? Kan du nikke genkendende til nogle af ovenstående scenarier, så har din pårørende måske brug for – og ikke mindst ret til – hjemmehjælp, og så kan det altså være en god idé med hjemmehjælp.

 

Det er aldrig nemt at finde ud af, hvornår et nært familiemedlem har brug for hjemmehjælp, og beslutningen herom kan virke meget stor, da det jo er en omvæltning og et tegn på, at der er ting, vedkommende ikke længere kan selv.

 

Hvordan fortæller man sin mor eller gode veninde, at hun har brug for hjælp i hjemmet?

Det kan være rigtig svært at se en, man holder af, få sværere og sværere ved at klare hverdagen. Hjemmehjælp kan være en rigtig god løsning for mange mennesker, så deres hverdag kan fungere bedre. Det er dog ikke altid lige nemt for dem, det omhandler, selv at se, at de har brug for hjælp. Det kan derfor ofte blive de pårørendes opgave at tage initiativ. Det vigtigste er, at hjemmehjælpen ikke bliver set som noget negativt eller som en svaghed, men at det derimod ses som en positiv hjælp, der kan gøre livet nemmere.

 

De pårørende skal ikke agere hjemmehjælpere

Det kan være fristende for mange familiemedlemmer at begynde at agere lidt hjemmehjælper selv, når ens pårørende får sværere ved selv at klare tingene i hverdagen. Selvfølgelig skal vi hjælpe dem, vi holder af, men det går ikke, at man går ind og agerer personlig hjemmehjælper. Det er vigtigt, at man holder fast i ens relation, så man fortsat kan være veninde, datter eller søster i stedet for at overtage rollen som hjemmehjælper.