Når vi smiler og snakker med hinanden, er tænderne noget af det første, vi ser. Derfor er det et stort ønske for mange af os at have flotte tænder. Men hvordan sørger man for, at tænderne er flotte? Læs med her, og find ud af, hvad du kan gøre for at få sunde tænder, som du stolt kan vise frem, når du smiler.

Gode råd til sunde tænder

For at få sunde og flotte tænder, kan du blandt andet følge disse råd:

  • Få regelmæssige tandeftersyn ved en dygtig tandlæge
  • Børst tænder minimum 2 gange om dagen
  • Brug jævnligt tandtråd
  • Undgå sukkerholdige læskedrikke, som fx sodavand, juice og saftevand

Undgå misfarvninger

Noget, der kan bidrage til, at tænderne ikke længere er så flotte, som de har været, er misfarvninger. Misfarvninger kan vise sig som gul, brun, sort eller blålig farve. Mange af os vil meget gerne undgå disse misfarvninger, da det hurtigt får tænderne til at se usunde og uhygiejniske ud. Der kan være flere grunde til, at misfarvninger opstår, men vil du gerne gøre dit for at undgå det, kan du holde dig væk fra forskellige madvarer, som fx:

  • Kaffe
  • Rødvin
  • Sort the

Derudover bidrager rygning også til øgede misfarvninger på tænderne, og hvis du ikke opretholder en god mundhygiejne vil det i mange tilfælde også gå ud over farven på dine tænder.

Vælg den rette tandlæge

For at opretholde din mundhygiejne og få sunde tænder uden misfarvninger, er det vigtigt, at du jævnligt besøger tandlægen og får foretaget et tandeftersyn. Vælg en tandlæge, du har tillid til, så I sammen kan have en snak om, hvad du skal gøre for dine tænder, og hvad du skal være opmærksom på fremadrettet. Der er rigtig mange forskellige tandlæger, som alle står klar til at hjælpe dig med at få sunde og flotte tænder. Det kan fx være en tandlæge i Holbæk. Men er du i tvivl om, hvilken tandlæge du skal vælge, kan du spørge dit netværk til råds og finde ud af, hvor venner og bekendte har haft gode oplevelser.