Kiropraktor når man er gravid

Er du gravid, og har du ligesom mange andre gravide kvinder muskel- eller ledsmerter i lænd og bækken? Nogle mærker disse smerter og gener tideligt i graviditeten, andre senere og nogle kvinder mærker undgår dem. Oplever du smerterne, kan du overveje at besøge en kiropraktor, som kan afhjælpe smerterne. Men hvad er en kiropraktor egentlig? Kan man gå til kiropraktor som gravid, og hvad skal man i så fald være opmærksom på? Læs med her og hør mere om dine muligheder for at gå til kiropraktor, når du er gravid.

 

Hvad er kiropraktik?

En kiropraktor arbejder med behandlingsformen kiropraktik, som fokuserer på en teknik, der kaldes kiropraktisk manipulation. Derudover bruges også både træning, øvelser, akupunkturnåle og laser. Formålet med behandlingsformen er, at genskabe bevægelighed i både led og muskulatur samt lindre eller fjerne de gener eller den smerte, du oplever. Ofte vil du kunne mærke en klar forskel og smerte reduktion umiddelbart efter første behandling, da dine muskler og led vil være afslappede, og du dermed vil opleve forøget bevægelighed i det ellers problematiske og generede område. Behandlingen hos en kiropraktor er smertefri, men mild ømhed kan forekomme ligesom det er tilfældet ved mange andre former for behandling af muskelsmerter og generel ømhed.

Der er mange forskellige gener, som kiropraktik vil kunne hjælpe på, herunder:

  • Muskellidelser
  • Led lidelser
  • Nakkesmerter
  • Spændingshovedpine
  • Rygsmerter
  • Hoftesmerter

Derudover kan det også bruges som effektivt middel mod forskellige neurologiske lidelser, som fx:

  • Hovedpine
  • Migræne
  • Svimmelhed

Som gravid kan kiropraktik sagtens være en behandlingsform, der kan hjælpe dig med at komme af med nogle af de gener, der for mange kvinder følger med en graviditet. Det er dog vigtigt, at du inden, du tager en tur til kiropraktoren, rådfører dig med din egen læge, som kender dig og din graviditet, og derfor kan give dig et fuldstændig sikkert svar på, hvorvidt kiropraktik er en god ide for netop dig.

 

Hvordan kan en kiropraktor hjælpe under graviditet?

Under graviditet er det helt almindeligt at få ondt i både ryg, bækken, lænd og lignende, da kroppen gennemgår mange forandringer. Mange kvinder får eksempelvis en anden kropsholdning i takt med, at maven bliver større og tungere. Derfor er det fuldstændig normalt at opleve ubehag på den ene eller den anden måde, og her kan en kiropraktor være til stor hjælp.

En kiropraktor kan tilbyde forskellige kiropraktiske behandlinger, der kan lindre de forskellige typer af smerter, som mange gravide oplever. En kiropraktor kan fx behandle hovedpine som mange gravide kvinder plages af. Behandlingen er fuldstændig ufarlig, og der tages altid hensyn til netop dig og din graviditet under behandlingen. Derudover vil en kiropraktor også kunne komme med råd til, hvilke bevægelser og lignende, du helst skal undgå under din graviditet for at afhjælpe de værste smerter.

 

Kan kiropraktik være sundt for babyen?

Når du vælger at gå til kiropraktor under din graviditet, vil kiropraktoren altid tage hensyn til netop dig og din graviditet under behandlingen. Det betyder blandt andet, at der bliver taget hensyn til, hvor langt du er i din graviditet, hvor meget du kan bevæge dig, og hvordan du kan ligge på briksen. Derfor er der heller ingen grund til at være nervøs for behandlingen.

Når du får behandlet de gener, du oplever under din graviditet, giver du samtidig din baby de bedste forudsætninger for at vokse og udvikle sig inde i maven. Sidder dit bækken eksempelvis ikke godt, kan det gøre, at din baby ikke kan bevæge sig, som han eller hun gerne vil inde i maven, og det kan fx gøre, at din baby har svært ved at finde den mest optimale position forud for en fødsel. Kiropraktik kan dermed hjælpe både dig og din baby.