Oplever du identitetsforvirring?

Verden er omskiftelig, og det kan gøre det svært at finde ro i sin identitet. At blive ramt af identitetsforvirring kan være en voldsom oplevelse, og det kan være svært at genskabe den balance, man før havde.
Identitet er ikke bare tøj og udstråling. Det er ens egen opfattelse af, hvem man er, hvad man står for, og hvor man gerne vil hen i livet. Identitet omfatter mange facetter af tilværelsen, og er en del af udseende, køn, alder, økonomisk og social status, uddannelse og meget mere. Identitet kan også skabes, når man gerne vil passe ind i en gruppe eller gerne vil adskille sig fra en specifik gruppe.

 

Har du symptomer på identitetsforvirring?

Det kan være meget individuelt, hvordan man oplever identitetsforvirring. Det kan være i forbindelse med, at man påtager sig nye roller i livet, som for eksempel at blive mor. Her kan man komme i tvivl om, hvilken type mor, man gerne vil være, og hvordan man bliver det. Det kan også være, man bliver fyret fra sit job gennem 30 år og nu står ved en skillevej. Eller man rammer 30 års krisen og ikke var der, hvor man troede man ville være som 30-årig.

Mange kvinde kan vildledes af, hvad andre tænker og komme til at ville leve op til, hvad der forventes af dem. I den forbindelse kan nogen opleve identitetsforvirring.

 

Få professionel hjælp fra en psykolog

Hvis du ikke selv kan finde hoved og hale i din identitet, kan du snakke med en psykolog omkring identitetsforvirring. Her kan du få plads til at snakke om de problemer, du står overfor, og du kan blive vejledt og få redskaber til at håndtere forvirringen. Med hjælp fra en psykolog kan du igen komme på sporet af din sande identitet og genfinde glæden i at være lige præcis, som du ønsker at være.