Kvindelig interesse i sport stiger

Sportsverdenen har i mange år været et mandsdomineret område på banen såvel som bag skærmen. Majoriteten af tilskuere til store fodboldkampe har været mænd, og vi ser til stadighed større opmærksomhed omkring mandlige sportsudøvere. Denne tendens er dog de seneste år begyndt at ændre sig. Flere og flere kvinder begynder at engagere sig i sport, og flere udøver også sportsgrene, som historisk har været dominerede af mænd. Men hvad skyldes denne ændring? Nogle kan måske nikke genkendende til at undersøge sport for at have noget mere tilfælles med kæresten. Pludselig kan man få en hobby sammen, og en tur på stadion kan således blive en oplagt tradition om søndagen. Noget tyder dog også på, at sociale medier har en indvirkning på kvinders stigende interesse for sport. Hvor kvinder hidtil ikke har haft adgang til sportens verden, bliver de nu eksponeret for sport hele tiden. Kvinder kan følge sportsgrene på en ny og lettilgængelig måde, der hverken kræver en fladskærm eller det store kendskab til sport.

Forandring på vej inden for kvindesport

På trods af, at sport hovedsageligt er et mandsdomineret område, ser man fremgang i kvinders interesse i sport. Undersøgelser viser blandt andet, at kvinder generelt er blevet mere interesserede i store fodboldturneringer. Statistikker fra Facebook afslører, at over 40% af personer, der har skrevet positivt om mindre populære fodboldhold, er kvinder. Alligevel er der stadig færre kvinder, der dyrker sport end mænd. Dette skyldes som regel det faktum, at kvindekroppen begynder at forandre sig i puberteten. Her springer mange piger fra, og hele 34% af piger deltager ikke i idræt i skolen som resultat heraf. Det kan således være grænseoverskridende at bryde ud af sin usikkerhed og bruge sin krop på en anden måde – særligt når sport blandt kvinder har tendens til at blive seksualiseret og vurderet af ydre faktorer. Det kan dog betale sig at give efter for sin interesse for sport som kvinde. Det giver både motion og glæde.

Det får du ud af at følge med i sport

Der er mange fordele ved at bryde ud af stereotypen og tage en klaphat på med veninderne. Stemningen på et stadion, i håndboldhallen eller på atletikbanen kan nemlig ikke måle sig med noget andet. Sport skaber en følelse af fællesskab, selvom du ikke nødvendigvis kender din sidemand på forhånd. Din interesse kan desuden bidrage til fremgang i interessen for sport blandt kvinder. Ved at italesætte og dyrke sport som en interesse kan kvinder og sport med tiden blive en kombination, man ikke længere studser over. Både professionelle sportsudøvere og pigerne til idræt i folkeskolen bliver således bekræftet i, at det er mere end okay at give den gas på sportsbanerne som kvinde. Undersøgelser viser, at der er helt op til 76% chance for, at kvinder fastholder deres interesse for sport resten af livet, hvis de bliver introduceret for denne i skolen eller tidligere. Så tag veninden, datteren eller kollegaen under armen – det hjælper ikke kun dig, men også fremtidens generation af kvinder.