Isolering – en vigtig brik i det bæredygtige puslespil

En usynlig og ofte overset post, når man vil have et bæredygtigt hjem, er isoleringen i loftet, væggene og gulvet. En ordentlig og effektiv isolering kan bidrage til at reducere varmetabet og dermed dit energiforbrug i hjemmet. Selvom dit hus er ældre, kan du efterisolere taget, gulvet og væggene, så du ikke lader varmen slippe ud, når du opvarmer din bolig.
Varme stiger opad, og derfor er det en god idé at tjekke om dit tag er utæt eller trænger til en frisk omgang isolering. Efter kort tid kan du se frem til en lavere varmeregning og et varmere hus, så du kan nyde din investering i isolering.

 

Ændringer i dagligdagen

Der er mange ting, du kan ændre på hjemme i din bolig og i din dagligdag, som kan gøre en forskel på den lange bane. Du kan gøre, hvad du kan for at reducere dit vandforbrug ved at tage kortere bade, samle opvasken og kun køre opvaskemaskinen, når den er fyldt. Det samme kan du gøre med dit vasketøj og kun vaske en fyldt vaskemaskine.
Du kan også skrue ned for temperaturen, og sørge for at holde på varmen i huset. Ved ikke at forbruge for meget varme, sparer du miljøet for unødig udledning af fossile brændstoffer og unødigt energi.

Du kan også sørge for at handle lokalt, købe økologiske råvarer, skifte dine elpærer til LED pærer og generelt sørge for at forbruge mindre.

 

Grøn have

Det er ikke kun indendørs, du kan gøre en forskel for miljøet. Du kan også bygge en grøn have. Køb genbrugshavemøbler i genbrugsbutikker eller online, eller byg dine egne møbler. Du kan også lave plantekasser og plante grøntsager til dit eget forbrug. Vil du gøre noget godt for biodiversiteten, kan du plante blomster og planter, der er gode til bier og insekter. Du kan også bygge din egen lille hyggekrog i haven med genbrugsmaterialer og puder, som skaber en intim og hyggelig stemning.