Dårlig tandpleje kan medføre alvorlige sygdomme

Tandpine, huller eller visdomstænder. De fleste af os har prøvet at opleve problemer i munden som en isoleret smerte. Vores tandsundhed har imidlertid også store indvirkninger på vores generelle sundhed. I denne artikel har vi derfor samlet en oversigt over, hvordan god tandpleje kan påvirke din generelle sundhed. Døjer du med tandkødsbetændelse, er det eksempelvis vigtigt at få det plejet. Hvis man lader problemet udvikle sig, kan det nemlig medføre hjertesygdomme. Oplever du ændringer i din mund, er det vigtigt, at du tager kontakt til en tandlæge.

Beskyt tænderne med en sund og varieret kost

God tandpleje afhænger ikke blot af daglig tandbørstning og en god tandpasta. Mange gange opstår huller i tænderne som følge af vores kostvaner. Ønsker du at give mund og krop de bedste forudsætninger for en god sundhed, bør du undgå sukker- og syreholdige madvarer. Sukker og syre er nemlig med til at nedbryde tandens opbygning, hvilket kan resultere i caries. Drikker du et glas juice eller noget sodavand, kan det være en god idé at skylle efter med et glas vand, så sukkeret ikke sætter sig på tænderne. Herudover er råvarer som grøntsager gode for vores munds generelle sundhed – og så giver de tilmed god energi til kroppen.

Mundhygiejne og graviditet: Det skal du være opmærksom på

Når man er gravid, ændrer kroppen sig. Dette ses også i munden. Mange gravide døjer som resultat heraf med tandproblemer såsom huller i tænderne og tandkødsbetændelse. Disse forårsages som følgende af ændrede kostvaner og opkast. Derfor er det vigtigt, at man søger råd hos sin tandlæge under graviditet. Ofte kan regelmæssige tandlægebesøg og ekstra opmærksom på mundhygiejne gøre underværker.