Flere kvinder end mænd oplever stress i hverdagen

I diverse forskningsstudier, der har undersøgt stress hos voksne mænd og kvinder, taler tallene deres tydelige sprog: Flere kvinder end mænd er ramt af stress. Forskningen peger ligeledes på, at de, som oftest bliver ramt af stress, er kvinder mellem 30-40 år. Der er både tale om kvinder, der trods deres fuldtidsarbejde også varetager mange af hjemmets opgaver og opgaver i forbindelse med børnene, samt karrierekvinder uden børn. Stress er en hormonel tilstand, hvor hjernen frigiver stresshormoner, der er med til at nedsætte kroppens produktion af lykkehormonet, serotonin og dermed sænke livskvaliteten betydeligt.

 

 

Få indsigt i de hyppigste symptomer, og hvordan de opleves hos den stressramte

Stress kan være fremtrædende på forskellige måder, men der er nogle klare, hyppige symptomer, som langt de fleste stressramte, desværre må opleve under sygdomsforløbet. Her kan nævnes:

 

  • Søvnforstyrrelser, træthed og mangel på energi og entusiasme
  • Humørsvingninger, depression, angst og nervøsitet
  • Muskelspændinger, hovedpine og trykken for brystet

 

Disse symptomer er det vigtigt at få behandlet, således at disse ikke tager overhånd og ender med at afgøre, hvordan dit liv kan og vil se ud i hverdagen. Stress er en tung byrde at bære for enhver, der får den tæt ind på livet, men der findes heldigvis flere behandlingstiltag, som mange stressramte har fundet enormt gavnlige.

 

Opsøg en stresscoach og genvind ejerskab over din sindstilstand

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, kan det tyde på, at du kunne få brug for en certificeret stresscoach. At tage et forløb hos en certificeret stresscoach er blevet mere og mere hyppigt for stressramte landet over, eftersom en stresscoach hjælper de stressramte med at identificere deres styrker og værdier. Det er ting, som man kan glemme i forløbet, hvor stressen har taget overhånd, og det er derfor et behandlingsforløb, der har til formå at give dig livsglæden tilbage ved at give dig redskaber til at håndtere dine stresssymptomer.