Sådan opretholder du dine tænder sunde

Med et årligt tandeftersyn hos en tandklinik, er der mange dage i løbet af året, hvor du har mulighed for at passe bedst muligt på dine tænder, så de er i den bedste stand.

 

Vaner, der skader dine tænder

Det kommer måske ikke som en overraskelse, men meget af det, vi indtager i løbet af en dag, er med til at skade tænderne.

Rygning: Ved rygning trækker blodkarrene i tandkødet sig sammen, hvilket sænker tandkødets immunforsvar og kan give bakterier, der fører til tandsygdomme.

Juice og læskedrikke: Sørg for at drikke vand efter syreholdige drikkevarer, så tænderne ikke tager så meget skade.

Tørret frugt: Har et højt sukkerindhold, og den klæbrige konsistens kan få sukkeret til at blive siddende på tænderne i længere tid.

Derudover er alkohol, tygning af isterninger og natmad også med til at skade tænderne.

 

5 gode råd til at holde dine tænder sunde

  • Brug den rigtige tandbørste og tandtråd.
  • Tjek om din tandpasta passer til dine behov.
  • Få styr på dit behov for tandlæge, snak med din tandklinik om, hvad der er bedst for dine tænder.
  • Lav et mønster for tandbørstningen og sørg for at børste alle tænder lige meget.
  • Tænk over hvad du spiser. Dine tænder udsættes for lidt af hvert, så beskyt dem mest muligt.

 

3 gode grunde til at gå til tandlægen

Mange mennesker går rundt med unødige smerter i munden, som kan forhindres ved at gå regelmæssigt til tandlægen. Så får du den behandling, dine tænder har behov for og undgår smerter.

Når du regelmæssigt besøger tandklinikken, er du samtidig med til at forebygge eventuelle problemer i tænderne, og tandlægen kan gøre dig opmærksom på, hvis du overser et område i tandbørstningen.

Sygdomme i munden kan sprede sig andre dele af kroppen, eksempelvis hjertet eller lungerne. Tænderne er nemlig en del af det samlede helbred. Besøg tandklinikken og få sundere tænder.