Er du kørt død i at bruge briller?

Er du træt af at skulle bruge flere forskellige briller, alt efter hvad og hvornår, der er noget, du lige skal se? Man har aldrig det rigtige par briller på sig, og det kan være svært at huske at få begge par med, når man skal ud ad døren. Hvis der er noget, der er sværere at holde styr på end et par priller, så er det altså to par briller.

Hvordan bliver man brille- og kontaktlinsefri?

Der findes heldigvis flere forskellige metoder, der kan hjælpe dig af med både briller og kontaktlinser – og ikke bare for en periode, metoderne virker faktisk for alvor. Vi dykker lidt ned i det her for at give dig svaret på, hvad dine muligheder er hos en øjenlæge.

Overordnet set tilbyder øjenlæger og øjenklinikker i dag to former for øjenbehandlinger, nemlig laseroperationer og linseoperationer.

En laseroperation bruger den præcise og skarpe laser til at nulstille øjets synsstyrke, så øjets anatomi igen passer til et normalt fungerende øje.

Alternativt til laserbehandlingen kan man også få en linseoperation, hvor din naturlige linse udskiftes med en ny. Linsebehandlingerne er specielt fordelagtige for personer med øjensygdomme eller høje synsfejl, hvor laseroperationer ikke er den bedste løsning.

Kan du bliver godkendt?

Der er visse krav, man skal opfylde for at kunne få foretaget en øjenbehandling hos en øjenlæge. For at få lavet en laseroperation skal man minimum være 18 år, have stabile styrker, have en robust hornhinde, og desuden må man hverken være gravid eller have nogle øjensygdomme.

Heldigvis er de ca. 15%, der ikke er egnet til en laseroperation pga. alder, styrke eller øjensygdomme, som regel egnet til en linseoperation. Er man over 50 år gammel, henvises man da også til denne form for synsrettende behandling.