Spis grønnere i hverdagen

En stor del af vores CO2-udledning sker gennem den mad, vi spiser. Vi kan derfor gøre en stor forskel ved at tænke over, hvad vi spiser og hvor maden kommer fra.
Den største synder er selvfølgelig kød. Danske børnefamilier spiser meget kød, men for at reducere CO2-udledningen, kan vi med fordel spise mere frugt og grønt. Det gør en stor forskel og så smager det godt.
Derudover er særligt bælgfrugter, rodfrugter, kål og fisk gavnligt for klimaregnskabet.
Spar også gerne på engangsplastik som vandflasker og drik i stedet vand fra hanen. Spise maden inden den bliver for gammel, så du undgår madspild og sparer penge samtidig.

Miljøvenlig opvarmning af boligen

En luft-til-vand-varmepumpe er en miljøvenlig løsning til både opvarmning og nedkøling af boligen. Varmepumpen er opdelt i to, hvor den ene del anvender varmen fra luften udendørs. Luften omdannes til opvarmning af boligens rum med den anden del af pumpen, som sidder indenfor. Hermed sker opvarmningen miljøvenligt og varmen kan nemt udnyttes til opvarmning af flere formål.

Med en luft-til-vand-varmepumpe kan I udnytte energien fra luften, og hermed opvarme boligens brugsvand, som både løber i radiatorerne og til husets vandhaner. Luft-til-vand-varmepumpen er en billig løsning til et hjem, der kører på olie- eller gasfyr, da den er forholdsvist billig at montere og kræver næsten ingen vedligehold. Dermed er den billig i drift og bruger kun naturens ressourcer, hvilket gør den miljøvenlig. Boligen skal blot være rimeligt isoleret, så driften af varmepumpen holdes nede.

Oplysning af boligen på en energibesparende måde

Det er ikke nogen hemmelighed, at LED-pærer er særligt effektive. De strømbesparende lamper bruger op til 80% mindre energi end en almindelig pære til dine lamper, og de holder op til 60 gange længere. Grundet den lange holdbarhed af LED-pærerne, kan du spare miljøet for et højt forbrug af lyspærer.

Når du vælger LED-pærer, sparer du både penge på energiregningen, og du sparer miljøet for ekstra udslip af CO2, så det er helt klart en win-win.