Topdressing af græsplænen – 4 trin til en pænere græsplæne

Topdressing benyttes i forbindelse med gødning samt udjævning af en græsplæne. Produktet kan anvendes i mange forskellige sammenhænge såsom til bekæmpelse af skadedyr og mos, udjævning af ujævnheder i plænen, opfriskning af en ældre græsplæne eller i forbindelse med anlægning af et helt nyt græsareal. Selve produktet består af en blanding mellem findelt kompost og bakkesand. Det vigtigste for sammensætningen er, at topdressingen er fin uden større elementer af sten og/eller grene osv… Topdressing er med andre ord et næsten uundværligt produkt til dem, der ønsker en simpel og omkostningslav metode til at få en sund og flot græsplæne.

 

Guide til hvordan man skal topdresse sin græsplæne

Før brug af topdressing

  • Før du går i gang med at topdresse din græsplæne, er det en god idé at slå sin plæne med en lav indstilling på 3,5 – 4 cm. Et ekstra tiltag kan i den forbindelse være at lufte græsplænen. Det kan derudover anbefales at så lidt ekstra græsfrø de steder, som trænger allermest.

Når du topdresser

  • Topdressingen skal spredes i et relativt tyndt lag på ca. 5 – 8 mm. Brug enten en skovl eller en rive med tænderne vendt opad til at sprede produktet. Græsset skal gerne blive lidt mørkt, men dog ikke i en sådan grad, at det ikke længere kan ses. Hvis plænen er ujævn flades disse områder før brug.

Efter du har topdresset

  • Vent i ca. 5 uger, hvorefter du gerne skulle have en grøn og smuk græsplæne. Det anbefales at topdresse efter behov, men som tommelfingerregel ca. 3 gange pr. sæson.

 

 

Rådføring og ekstra tips og tricks

Man kan altid rådføre sig hos sin lokale anlægsgartner, hvis der opstår tvivl eller eventuelle spørgsmål i forbindelse med processen. Så er du altid sikker på, at din græsplæne er i gode hænder.