Tag en uddannelse som optiker

Hvis du drømmer om at uddanne dig som optiker, skal du først og fremmest gennemføre en professionsbacheloruddannelse i optometri og synsvidenskab. Det er en videregående uddannelse, der typisk tager tre et halvt år at udføre, og man skal oftest have en gymnasial uddannelse for at blive optaget. Uddannelsen som optiker vil typisk inkludere flere praktikophold, hvor du enten kan komme ud og arbejde med andre optikere i deres forretning eller komme i praktisk på øjenafdelinger på hospitalet.

Når du har gennemført din uddannelse, har du har mulighed for at starte din egen optikerforretninger. Her er det vigtigt, at du har en god forretningsplan og er klar til at investere i udstyr til optikere. I dette indlæg kan du læsere mere om, hvordan du starter en succesfuld forretning som optiker.

 

Forretningsplan og finansiering

Det første, du skal have styr på i forbindelse med at starte din egen optikerforretning, er en forretningsplan og finansiering. Din forretningsplan skal indeholde din vision, målgruppe, tjenester, en konkurrenceanalyse samt planer for markedsføring og generel drift. Derudover skal du lave en vurdering af dine økonomiske behov og finde kilder til finansiering. Der vil ofte være store startomkostninger i forbindelse med køb af optisk udstyr, inventar, markedsføring, husleje osv.

 

Valg af optisk udstyr

Noget af det vigtigste i en optikerforretning, er det optiske udstyr. Her er det enormt vigtigt, at du undersøger markedet godt og bredt, så du er sikker på, at du får valgt det bedste optiske udstyr på markedet til dine tjenester. Spørg eventuelt andre lokale optikere om deres erfaring med diverse mærker og udviklere, så du kan få kloge ord med på vejen.

 

Markedsføring og kundeservice

Det er vigtigt, at man har styr på sin onlinetilstedeværelse som ny forretning. Derudover er det vigtigt, at man er lige så god til at følge løfterne til døren offline (altså i butikken), så de rette medarbejdere er af høj prioritet.