Rod i hjemmet giver rod i hovedet – et rent hjem frigiver glæde og energi

I en travl hverdag, hvor der både skal smøres madpakker, køres til gymnastik og laves aftensmad, kan det være svært at finde tid eller overskud til den daglige rengøring. Når man kommer hjem og færdiggjort alle de andre ting på aftenens liste over gøremål, vil man nok allerhelst bruge tiden på at slappe af foran fjernsynet eller læse en god bog. Men desværre er det også sådan, at hvis der er utrolig rodet omkring én, er det samtidig svært at slappe ordentligt af. Derfor vil vi i dette indlæg give dig råd og vejledning til, hvordan du bedre kan vedligeholde et rent hjem og derfor bruge mindre energi på rengøring i hverdagen.

 

Sådan bliver du bedre til at rydde op og gøre rent

Rod i ens hjem har en meget negativ indvirkning på din mentale sundhed. Det er ikke for ingenting, at man siger, at rod i hjemmet giver rod i hovedet – eller omvendt. Derfor er det også vigtigt at sætte tid at til at holde sit hjem ryddeligt og rent, da det vil give dig mere energi og overskud til at lave de ting, du faktisk har lyst til. Derfor er idéen om én stor rengøringsdag i ugen eller hver anden uge heller ikke det bedste råd. Du skal i stedet koncentrere dig om at rydde op løbende, så bægeret ikke flyder over. Det vil også gøre det væsentligt nemmere og mindre tidskrævende at gøre rent, fordi du allerede har fjernet diverse forhindringer som tøj på gulvet og papirmapper på spisebordet.

 

Hvis man skal lykkes med denne type rengøring og vedligehold af ens hjem, er det vigtigt, at alle ting har et sted at bo. Hvis de ikke har det, ender du garanteret med bare at skabe et roderum eller en rodeskuffe, og det modarbejder derfor hele idéen.

 

Få mere tid med familien

Der er naturligvis ikke kun én person, der har ansvaret for et rodet hjem. Udnyt derfor oprydningstiden til at være sammen med din familie – sæt lidt god musik på og bed alle om at deltage i at vedligeholde jeres fællesarealer.