Strik er for alle – også babyer!

Er du også begyndt at strikke? Eller er du måske en af dem, der har set misundeligt på, mens veninderne lige så stille blev en samling hajer til håndværket under corona-pandemien? Fortvivl ej! Det kræver ikke lang tids træning at kunne strikke smukke trøjer. Et godt tip er at starte med babystrik – på den måde får du lynhurtigt produceret noget strik, så tilfredsstillelsen ved færdige projekter ikke ligger for langt væk.

Step 1 – hvad du skal bruge for at komme i gang med babystrik

Alt hvad du behøver til babystrik er strikkepinde, babyvenligt garn såsom merinould, en nem strikkeopskrift og eventuelt et par youtube-videoer at trække på.

Step 2 – vælg det rigtige garn

Det rigtige garn er både afhængigt af din opskrift og dine ønsker til farvekombinationer. Ift. materiale er uldgarn godt til at holde baby tempereret og særligt merinould anbefales derfor til babystrik.

Step 3 – strikkeopskrifter til babystrik

På grund af den store opmærksomhed omkring strikning særligt i kølvandet på corona, er mængden af strikkeopskrifter kun steget. Det kan være svært at vælge som nybegynder, men man vil typisk kunne dømme sværhedsgraden ud fra billeder og et hurtigt kig på opskriften. PetiteKnit har bl.a. udviklet et par lettilgængelige opskrifter på babysweatre – f.eks. Ankers Trøje og Friday Sweater Mini.

Step 4 – Færdige strikkekits med alt hvad du har brug for

Ved at købe et strikkekit med det helt rigtige garn til den tilhørende opskrift, giver du dig selv de bedste forudsætninger for at komme i gang og bruger samtidig minimal tid på at finde de rigtige kombinationer.

Step 5 – Sæt i gang!

Har du samlet, alt hvad du har brug for? Så er sidste step blot at brygge en god kop kaffe og komme i gang med strikkeriet.