Derfor skal du tage dit barn med i teatret

Er du i tvivl om, dit barn ville synes om en tur i teatret? Børn elsker alle slags udflugter, og en tur i børneteater afviger altså ikke fra dette. Der findes nemlig mange gode grunde til, at du bør tage i teatret med dine børn.

 

Bliv en oplevelse rigere

Ønsker du oplevelser med dit barn, kan du med fordel overveje at tage i børneteater. Helt ligesom at tage i cirkus, i tivoli eller på børnevenlige museer, vil en tur i børneteater også være en fantastisk oplevelse for dit barn. Det betyder desuden ikke, at det ikke også vil være en god oplevelse for dig som forælder. Med en tur i teatret bliver du og dit barn en oplevelse rigere, og I kan rigtigt ”bonde” sammen over de ting, I ser. Dertil er en teatertur også en enormt god måde at styrke børnenes koncentrationsevne på.

 

Kulturel oplevelse for børn

Det er nu ikke, fordi det hele skal blive fint og højkulturelt, men også børneteater er nu engang en god kilde til en spændende og god kulturel oplevelse for børnene. I den sammenhæng vil dine børn nemlig opleve noget, som de forhåbentligt vil synes er sjovt. Da børn elsker gentagelser – hvilket du nok allerede har opdaget med diverse tegnefilm – så kan det også være en god idé at tage ind og se den samme forestilling flere gange. Det vil også være en måde, hvorpå I flere gange kan snakke handlingen igennem og se, om dit barn har lagt mærke til nye ting, når I er i børneteater.

 

Lad jer suge ind i oplevelsen

En tur i børneteater kan samtidig give barnet dannelse. Derfor kan det være en god idé at følge den anviste aldersgrænse samt at lade barnet uforstyrret opleve forestillingen. I stedet kan I snakke om oplevelsen sammen efter forestillingen, når dit barn har fået det fulde indtryk.