Jobsøgning er en krævende proces

Hvis du lige nu befinder dig imellem jobs, så ved du, hvor svært jobsøgning kan være. En ting er at finde nogle stillinger, som både er relevante og interessante. En anden ting er selve udarbejdningen af ansøgninger. Det kan være en vanskelig og uoverskuelig proces. Det er vigtigt, at du igennem din ansøgning viser, hvem du er. Men det er slet ikke så ligetil at koge sig selv ned til en række sorte bogstaver på hvidt papir.

 

Hvad er dine kompetencer?

Det første skridt på vejen er at gøre dig nogle overvejelser om, hvilke kompetencer du besidder. Lav eventuelt en liste over alle dine professionelle og menneskelige kvaliteter. En sådan liste vil udgøre et solidt udgangspunkt for dig. Mens du skriver listen, vil du blive bevidst om dit eget værd som arbejdskraft. Derved kommer du i det rette mindset til at ”sælge dig selv” i dine ansøgninger. Når du falder over et jobopslag, som tiltaler dig, så kast et blik på din kompetence-liste. Udvælg de evner og værdier, som matcher stillingens krav bedst muligt. På den måde får du skabt et narrativ, hvor jobbets opgaver og du som person mødes i en smuk forening. Det vil fange virksomhedens opmærksomhed, og dine chancer for at blive kaldt til samtale øges.

 

Sæt dig ind i virksomheden

Det næste skridt er at foretage noget research af den pågældende virksomhed, som du ønsker at søge job hos. Du skal undersøge deres værdisæt og retningslinjer og tage endnu et kig på din kompetence-liste. Det er igen fællestræk, som du er på udkig efter. Du kan overveje, hvordan dine evner passer ind i virksomheden som helhed. Det er en god idé at gøre dig nogle tanker om, hvad netop du kan bidrage med.