Vælg den rigtige vin til din venindeaften

Skal du holde den ultimative venindeaften, er god vin uden tvivl en god idé. Men da der findes et hav af forskellige vine, kan det være svært at vide, hvilken vin du skal købe. Valget af vin kommer naturligvis an på jeres præferencer. Nogle foretrækker rødvin, hvor andre foretrækker hvidvin eller rosévin. Selv indenfor disse kategorier kan det være svært at vælge den rigtige vin. Det kan for eksempel være, at I ønsker en tør, frugtig eller syrlig vin, men ikke ved hvilke vin der falder indenfor disse smagsnuancer. Og er du ikke vinekspert, er dette helt normalt.

 

Rødvin – middagens bedste ven

Mange foretrækker rødvin til middagen. Dette er der en god grund til, da den rette rødvin kan være det perfekte supplement til at frembringe smagsnuancerne i en god middag. Rødvinen findes i et væld af smagsnuancer, og supplerer hermed forskellige former for mad. Helt overordnet er rødvinen kendt for at passe godt til oksekød og fed mad. Har I planlagt middagen, og vil gerne finde en vin, som passer godt til netop denne ret, kan det være en god idé at spørge en fagmand til råds. Herudover kan rødvin naturligvis også drikkes for sig selv.

 

Rosé- og hvidvin til desserten eller bare for sig selv

Ligeledes findes rosé- og hvidvin i mange forskellige smagsnuancer. Hvidvinen kendetegnes dog ved at passe godt til fisk, hvorimod rosévinen af mange associeres med sommeraftener på altanen. Begge vine er samtidig gode supplementer til desserten, og kan naturligvis også sagtens drikkes for sig selv.