5 ideer til den perfekte valentinsdag

Har du fundet kærligheden at dele valentinsdag med, eller er du stadig i søgelyset efter den rette? Valentinsdag er en stor dag på den internationale scene, hvor partnere, både nye som gamle, benytter dagen i kærlighedens og forkælelsens tegn. Vi kender alle valentinsdag, men hvor stammer det egentlig fra, hvad handler det om, og hvilken dag er det?

 

Valentinsdag er et rosa slør af mystik, men historierne om Skt. Valentinsdag er alle sammen fyldt med sprudlende kærlighed. Blandt de mest populære fortællinger, om oprindelsen af Valentinsdag er historien om det store kærlighedslotteri og Valentin der trodsede ”Claudius den Onde”.

 

Kærlighedslotteriet bygger på en historie fra det gamle Romerrige, hvor alle byens kvinder fik lov til at lægge en seddel med deres navn i en stor urne. Herefter fik byens ungkarle så æren af at trække en seddel i urnen. Legenderne siger, at denne tradition ofte parrede folkene og skabte ægteskaber ved det.

 

”Claudius den Onde” mente i det tredje århundrede at gifte mænd var dårligere krigere, og af den årsag forbød ægteskab blandt de mange romerske soldater. Skt. Valentins brød sig ikke om dette, og besluttede sig derfor at gifte folk i skjul.

 

Gode ideer til valentinsdag

Nogle mener Valentinsdag er smagløst, amerikansk og blot en kommercielt påskud. En tankevækkende, men sørgelig holdning til en dag, hvor ellers du har mulighed for at vise din partner, hvor meget du holder af dem. Dagen står i kærlighedens tegn og i nogle tilfælde kan det at udtrykke sine følelser ikke være lige nemt.

Når du skal planlægge din valentinsdag, så læg hovedet i blød og spørg dig selv, hvad din partner glæder sig over eksistentielt. Hvad får ham/hende til at føle sig i live, samt føle sig glad? Når du har fundet svaret, kan du begynde at planlægge resten af dagen, hvor kun fantasien sætter grænser. Skal I ud og spise, en tur i biografen eller blot være hjemme? Et nyere fænomen som flere spa-hoteller udbyder er en spa-dag for to, hvor både hjertet og kroppen bliver massageret.

 

Som en lille ekstra ting, kan du..

Altid gem et afsluttende trick i ærmet. Det er her dit spørgsmål omkring din partners eksistentielle interesse skal besvares. Er det en lille gave i form af en buket blomster, et smykke eller en oplevelse for to, der ville glæde din partner? Eller er det blot et spørgsmål om at få sagt det rigtige og udtrykke din glæde for ham/hende. Svaret ligger hos dig og din partner, og ofte er det handlingen og tanken bag det, som glæder vores partner mest.