En verden af damebælter, og så mange at vælge mellem

Når det kommer til mode til kvinder, så er der jo ingen grænser for, hvilke styles man kan lave med damebælter. Er du ikke typen, der normalt går med bælte, så bør du måske overveje at prøve det – for det er et tilbehør, som pifter selv de kedeligste hverdagsoutfits op.

Der findes damebælter af forskellige materialer, såsom stof- og læderbælter, der kan bruges til forskellige formål

 

Vælg damebælte efter din kropstype

Bæltet tjener et praktisk formål, som er at holde bukserne på plads omkring hofterne, så de ikke kommer på afveje. Men det kan også bruges som et elegant tilbehør omkring taljen til at fremhæve din kropsfigur. Det kan også bruges til at skabe en illusion af længere ben, hvis det placeres lidt længere over taljen.

Når du går på udkig efter det rette damebælte, skal du vælge efter din kropstype. Hvis du ikke er så høj, og måske har en kort overkrop, giver smalle bælter i taljen det bedste resultat. Har du til gengæld en længere overkrop, så vil du bedre kunne bære brede bælter.

Tænk også over farvevalget på bæltet – passer det til resten af dit outfit og farvepaletten i garderoben generelt? Sorte og brune bælter går godt med det meste, hvor bælter med farver eller print begrænser ens tøjkombinationer.

 

Passer damebæltet til begivenheden?

Alle bælter kan noget unikt alt afhængig af farven på bæltet, og hvor det placeres. Ved påklædning til begravelse er det oplagt at vælge et læderbælte eller fletbælte i afdæmpede farver. Er du brud og mangler noget detalje på kjolen, så er et perlebælte eller et blondebælte en oplagt mulighed. Skal du til fødselsdag eller firmafest, så er det kun fantasien, der sætter grænser – prøv fx at kombinere en tunika med et stofbælte af silke i flotte farver.