Hårtab kan være svært at forhold sig til. Det kan komme pludseligt, med alderen eller i forbindelse med sygdom.

Hvorfor taber man håret?

De fleste mænd vil opleve hårtab i større eller mindre grad. For nogen sker det sent i livet, og for andre sker det relativt tidligt. Hos kvinder er hårtab ikke så udbredt, og det bliver ikke snakket så meget om. Hvis du generelt oplever almindeligt hårtab, er det som regel arveligt og hårene vil tynde ud over en periode for til sidst ikke at vokse ud mere. Hvis du oplever pletvist hårtab kan det skyldes, at kroppen danner et antistof, som går direkte efter hårsækkene og forhindrer dem i at vokse. Hårtab kan for både mænd og kvinder også skyldes kost, medicin, dårlige vaner, stress eller hormonelle ubalancer.

Hvordan forebygger man hårtab?

Hvis dit hårtab er arveligt, kan det være svært at forebygge, men du kan altid sørge for at skabe de bedste rammer for, at dit hår har de bedste vilkår for at vokse. Sørg for at spise mange vitaminer og mineraler i en varieret og sund kost. Især A-, B-, C-, D-vitaminer er gode til at forebygge hårtab. Det samme er biotin, som også kaldes H-vitamin, og zink, som blandt andet findes i østers.

Behandling af hårtab

Hvis forebyggelse ikke er nok, kan du overveje at få behandling af hårtab hos en hårklinik. Behandlingen er yderst effektiv og sikrer dig bedre kvalitet af dit eksisterende hår, samt hjælper sløve hårsække i gang med at producere nye hår. Behandlingen foregår ved, at en helt tynd nål trykker igennem huden og sprøjter en væske ind i hårsækkene, som stimulerer dem til at producere nye hår. Behandlingen mod hårtab kan laves både på hovedet, i skægget og i bryn. Med en behandling af hårtab skaber du de bedste rammer for, at dit hår kan vokse, og du forebygger yderligere hårtab.